Novinarka "Vijesti" kojoj je prijećeno kaže da Musić štiti šefove

Nakon saslušanja Lakićeve, sudija je prekinuo suđenje zbog zahtjeva Musića koji je kao razlog naveo ozbiljne porodične probleme
98 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Musić, Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Slavko Musić, Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.07.2011. 08:50h

Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić kazala je na jučerašnjem glavnom pretresu na suđenju za ugrožavanje bezbjednosti koje se vodi protiv Slavka Musića i Marka Pipera da ne vjeruje da je osoba sa kojom je razgovarala telefonom ispred fabrike cigareta “Tara” u Mojkovcu Vujica Tomović, kako se predstavio, već da je to Aleksandar Mrkić, vlasnik hangara u Donjoj Gorici.

“To nije taj čovjek, to nije njegov glas”, tvrdila je ona, misleći na Tomovića.

Ona je juče na suđenju radnicima firme “Montenegro tabako kompani” Slavku Musiću i Marku Piperu, pred krivičnim vijećem sudije podgoričkog Osnovog suda Zorana Šćepanovića ponovila iskaz koji je iznijela pred tužilaštvom i istražnim sudijom početkom februara ove godine.

Musić i Piper, koji je u bjekstvu, terete se da su od 31. januara do 3. februara ove godine, Lakićevoj uputili ozbiljne prijetnje da će ugroziti njen život. Optužnicom je obuhvaćen i incident u Donjoj Gorici od 2. februara, kada je 20 minuta Musićevim automobilom "golf 5" bilo blokirano vozilo "Vijesti" u dvorištu Stanišića, koji žive iza bedema hangara, gdje se, navodno, proizvodi ambalaža lažnih brendova cigareta.

Tužilaštvo se bavilo i time što je preko Musićevog telefona, izvjesni Vujica Tomović omalovažavao, vrijeđao i indirektno prijetio novinarki, koja je istraživala proizvodnju i šverc nelegalnih cigareta.

Nema veze sa cvijećem

Prema verziji tužilaštva, Musić se tereti i da je Lakićevoj, umjesto dogovorenog saopštenja rukovodstva fabrike, uručio upakovanu staklenu saksiju sa dvije orhideje, što je protumačeno kao prijetnja.

“Musić sa tim cvijećem nema nikakve veze, a i sam je rekao da mi je to cvijeće poslao njegov direktor. Za sve to vrijeme je bio veoma korektan, predusretljiv i izvinjavao se. Imala sam utisak da mu je jako neprijatno. On je samo radio ono što mu je naređeno, a to mi je više puta i sam u Mojkovcu rekao, i neka sada kaže ko mu naređuje da prihvati svu odgovornost”, objasnila je Lakićeva.

Međutim, kada ga je srela u Donjoj Gorici, u neposrednoj blizini hangara Mrkića bila je, tvrdi ona, veoma razočarana i uplašena.

“Kada je Musić izjavio da je bio sam kada je blokirao vozilo “Vijesti” i da je sam došao da ga pomjeri shvatila sam da je to čovjek koji ne govori istinu, jer svi mi koji smo bili ispred vrata svojim očima vidjeli koliko je njih bilo ispred kuće. Kazao je da živi u Nikšiću, radi u Mojkovcu i da ne zna ništa o hangaru u Donjoj Gorici, a onda ga srijećem baš tamo, samo dan nakon što sam posjetila fabriku u Mojkovcu. To je bilo i razočaravajuće i veoma zastrašujuće”, navela je ona.

Pipera, kako je navela, nikada nije srela, ali da je na dan kada je u redakciju stiglo pismo sa uvredljivom i prijetećom sadržinom, na kojem je bio njegov potpis, on pozvao telefonom i tvrdio da o tome ne zna ništa, da ne radi odavno u toj fabrici i zahtijevao da se ime ne pominje. Pred policijiom i istražnim sudijom tvrdio je drugačije.

Nakon saslušanja Lakićeve, sudija je prekinuo suđenje zbog zahtjeva Musića koji je kao razlog naveo ozbiljne porodične probleme. Sudija Šćepanović zakazao nastavak glavnog pretresa za 1. septembar, kada će biti saslušani ostali oštećeni i svjedoci.

Bonus video: