Izgorjeli hektari u Donjim Kokotima

Vatra je prišla skoro do praga kuće Ljubomira Miranovića, progutavši mu blizu četiri hiljade hektara zemlje pod travom
132 pregleda 0 komentar(a)
Požar Donji Kokoti, Foto: Zoran Đurić
Požar Donji Kokoti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.06.2011. 15:41h

Požar koji je zahvatio veliku površinu trave i rastinja u Donjim Kokotima mogao je da se otme kontroli, ali je zahvaljujući intervenciji vatrogasaca brzo stavljen pod kontrolu.

Vatra je prišla skoro do praga kuće Ljubomira Miranovića, progutavši mu blizu četiri hiljade hektara zemlje pod travom i dio vinograda, ali su vatrogasci brzom intervencijom spriječili dalje širenje.

" Javili su mi prije pola sata za požar koji je istovremeno izbio na više mjesta. Vatrogasci gase na sve strane da stignu da se ne proširi na obližnje kuće, ali nikada mi neće biti jasni ljudi koji namjerno podmeću požare. Ovo je namjerno izazvan požar i u ovakvim slučajevima bi trebalo uključiti policiju da pohvata one koji to rade. Helikopteri bi trebalo ljeti da kruže da snimaju počinioce" kazao je vidno uznemireni Miranović, koji je sam gasio vodenim kofama vatru koja je još tinjala.

Dojavu o požaru, u čijem gašenju je učestvovalo deset vatrogasaca sa četiri vozila, vatrogasna jedinica je dobila u 11.09 časova, a zadnja ekipa se u bazu na Starom aerodromu vratila u 14.07 časova.

Radilo se, kako su kazali iz vatrogasne jedinice, o uobičajenom požaru koji je zahvatio travu i rastinje, a kako je teren uglavnom bio ravan sve se držalo pod kontrolom iako im je posao otežavao vjetar koji je duvao Podgoricom posljednja tri dana.

Dva vatrogasca sa jednim vozilom intervenisali su ujutru u Ulici Serdara Jola Piletića, kod Pet udovica, gdje je gorjela veća površina trave.

Gegaj posjetio Ujkiće

Predsjednik gradske opštine Tuzi Nikola Gegaj je sa saradnicima posjetio selo Kuće Rakića, čiji su mještani Tomo i Đoko Ujkić imali značajne štete zbog požara, koji je to naselje zahvatio u subotu.

" Posjetili smo Toma Ujkića, kojemu je u požaru izgorio veći dio vinograda. Veliku štetu imao je i Đoko Ujkić, jer mu je u požaru izgorjela štala i oko 5.000 bala sijena" saopšteno je iz Ugrave GO.

Gegaj je, kako je saopšteno, obećao domaćinima da će uraditi sve što je u njegovoj nadležnost da se donekle ublaže posljedice pretrpljene štete.

Bonus video: