Automobil pronađen u Tari blizu Mojkovca, policija istražuje nesreću

U vozilu i bližoj okolini lica mjesta policija sinoć nije pronašla tijela učesnika nezgode
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2011. 14:45h

Dežurnoj službi policije u Žabljaku u utorak 14. juna oko 23 časa javljeno je da se na osmom kilometru putu od mosta na Tari prema Mojkovcu dogodila saobraćajna nezgoda.

Izlaskom na mjesto nesreće, kod mosta na Prenćanima, policija na kolovozu nije pronašla gotovo nikakvih tragova kretanja, a ispod oko 50 metara okomite litice, potpuno prekriveno vodom u rijeci se nalazilo vozilo Opel korsa, njemačkih registarskih oznaka EBE TP 34.

U vozilu i bližoj okolini policija nije pronašla tijela učesnika nezgode. Izvršenim provjerama došlo se do informacije da je 14. juna u 14,30 časova na graničnom prelazu Ranče kod Pljevalja na teritoriju naše zemlje sa tim vozilom ušao državljanin BiH Ivica Mueller.

"Nije ni pokušao da savlada krivinu"

Vozač, koji je u tom trenutku nailazio iz suprotnog smjera, a onda nesreću prijavio policiji, kazao je da vozač automobila njemačih tablica, koje se kretalo prema Mojkovcu, nije ni pokušao da savlada blagu krivinu već je nastavio pravolinijsko kretanje i kroz slobodni prostor između odbojnih greda sletio u vodu.

Elevator Rudnika uglja iz Pljevalja izvukao je vozilo iz Tare i u njemu nije bilo učesnika nesreće

Uviđaj na licu mjesta obavio je istražni sudija Osnovnog suda iz Žabljaka Rajko Šibalić sa ekipom za uviđaje žabljačke policije. Ponovo je pretražena okolina mjesta i niko od učesnika nesreće nije pronađen.

Elevator Rudnika uglja iz Pljevalja izvukao je vozilo iz Tare i u njemu nije bilo učesnika nesreće. Havarisano vozilo radi provjere tehničke ispravnosti transportovano je do ovlašćenog servisa u Žabljaku.

Potragu za učesnicima nesreće nastavili su pripadnici policije, lovočuvari NP "Durmitor", članovi splavarskih društava iz Đurđevića Tare i putari iz "Crnagoraputa".

Galerija

Bonus video: