Tužilaštvo ispituje ko uzima pare za zračenje

Smijenjeni glavni medicinski tehničar na odjeljenju onkologije, Goran Jokanović, tvrdi da je prinuđen da se zbog glasina obrati tužililaštvu.
740 pregleda 1 komentar(a)
Goran Jokanović, Foto: Savo Prelević
Goran Jokanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2011. 08:46h

Zbog glasina da je uzimao novac od teško bolesnih pacijenata, Goran Jokanović, donedavno glavni tehničar na Klininici za onkologiju, podnio je prijavu tužilaštvu, sa zahtjevom da se pokrene sveobuhvatna istraga. Jokanović, koji je 12 godina bio glavni medicinski tehničar na tom odjeljenju i 2005. godine nagrađen kao najbolji u ustanovi,odlučan je da skineljagu sa svog imena i dokaže da nikad ni od jednog pacijenta nije uzeo ni cent. Time se, po njegovoj prijavi, od prije dva dana bavi i specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Sve je počelo kada je krajem marta direktor Klinike za onkologiju dr Vladimir Todorović rekao Jokanoviću da mu je medicinski direktor KC dr Goran Nikolić rekao: “Goran je uzeo pare za zračenje, kaži mu da prestane i da se smiri da ga ne bi odrali”.

Jokanović, je u prijavi koju je proslijedio tužilaštvu, policiji, ministrima zdravlja i policije, napisao da je “veoma pogođen teškim, lažnim optužbama”, a odmah je tražio prijem kod dr Nikolića.

Ponudio spisak pacijenata

U prijavi stoji da dr Nikolić nije htio sa njim da razgovara, ali direktorica Kliničkog centra Olivera Miljanović jeste i 29. marta organizovala je sastanak. Na tom sastanku bili su svi - Jokanović, dr Todorović, dr Nikolić i direktorica Miljanović.

“Na sastanku je dr Todorović ponovio riječi koje je i meni rekao i ponovo kazao da mu je to rekao dr Nikolić. Dr Nikolić je to potvrdio i kazao da je njemu to rečeno “od strane ljudi u čiju informisanost ne sumnja”. Ponovo sam tu tvrdnju odbio kao neistinitu i ponudio podatke o svim mojim aktivnostima vezano za liste čekanja pacijenata za zračnu terapiju, kao i sveske sa preko hiljadu imena pacijenata, sa kontakt telefonima i ostalim podacima. Takođe sam ponudio da se uzmu svi podaci koji se odnose na moju komunikaciju sa pacijentima, da se uzmu listinzi mog telefona i predaju nadležnim organima. Od direktorice KC tražio sam da se protiv mene pokrene disciplinski i krivični postupak kako bi se sve razjasnilo. Dr Nikolić je kazao da prihvata moje objašnjenje i da će o tome dati povratnu informaciju 'svom izvoru'”, navodi se u prijavi Jokanovića.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: