Avi fest 2011: Tri dana filma u Podgorici

Svečano otvaranje festivala je u 21 sat, na krovu Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2011. 08:29h

Šesti festival alternativnog video izraza - “AVI fest 2011”, počeće 3. juna i trajati do 5, najavili su organizatori ove manifestacije. U takmičarskoj selekciji domaćih filmova, biće prikazano 14 radova, a u inostranoj devet.

Program će početi 3. juna u 19 sati, programom “Retrovizor” koji podrazumijeva projekciju filmova domaćih autora, iz perioda od 1960. do 1980, gdje će biti prikazani filmovi Velimira Stojanovića.

Svečano otvaranje festivala je u 21 sat, na krovu Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, nakon čega će biti predstavljanje francuske filmske organizacije “ART Park”.

U 22 sata će na krovu KIC-a biti muziči program nazvan “Naši talasi - vašima u susret” (muzika iz kompjutera).

Za 19 sati istog dana u sali DODEST-a najavljen je program “Videografija regiona”, koji podrazumijeva predstavljanje internacionalnog video festivala

U okviru AVI festivala biće održan i program “Short Out” - Eksperimentalni film u bivšoj Jugoslaviji od 1951. do 1991. godine. Ovaj segment o slovenačkom eksperimentalnom filmu i tamošnjoj alternativnoj sceni predstaviće direktor slovenačke kinoteke Jurij Meden.

“Short Out” će se održati u subotu u 17 i 30, u multimedijalnoj sali KIC-a.

No DJ party i crnogorska muzička alternativa

Za 19 sati istog dana u sali DODEST-a najavljen je program “Videografija regiona”, koji podrazumijeva predstavljanje internacionalnog video festivala, Videomedeja, Novi Sad, sa prof. mr Draganom Živančevićem.

Takmičarski filmovi iz domaće selekcije biće prikazani u 20 i 30 sati na krovu KIC-a

Na kraju, u 22 i 30 sati, u sali DODEST-a biće prikazana selekcija takmičarskih filmovi inostranih autora koji su pristigli na konkurs. Nakon filmova, na krovu KIC-a će biti priređen “No DJ party”.

U nedjelju u 18 sati u multimedijalnoj sali održaće se program “Videografija regiona” - predstavljanje beogradskog festivala Alternative film/video - Festival novog filma i videa, a gost će biti Milan Milosavljević.

Takmičarski filmovi iz domaće selekcije biće prikazani u 20 i 30 sati na krovu KIC-a.

Muzički program pod nazivom “Crnogorska muzička alternativa”, biće u 22 sata na istom mjestu, a nastupaju bendovi “Demodemolls” i “Autogeni trening”. U međuvremenu će se održati svečano uručenje nagrada publike i stučnog žirija za najbolje filmove.

Bonus video: