Ni dvije godine nakon ubistva Tužilaštvo ne zna ko je ubio Vlahovića

Iz Višeg tužilaštva su televiziji "Vijesti" stigli skoro identični odgovori kao prošle godine kada smo pitali šta je do sada preduzeto u cilju rasvjetljavanja ovog zločina. Novine u odgovorima nema
1101 pregleda 3 komentar(a)
Srđan Vlahović, Foto: Facebook.com
Srđan Vlahović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 08.04.2018. 18:22h

Dok bezbjednosne službe posljednjih dana poručuju da će preduzeti sve kako bi stali na put kriminalnim obračunima, nema rezultata u rasvjetljavanju tridesetak mafijaških obračuna, koji su se samo u posljednjih pet godina desili u Crnoj Gori.

Među njima je i likvidacija Podgoričanina Srđana Vlahovića, ubijenog prije dvije godine u Kotoru.

Iz Višeg tužilaštva su televiziji "Vijesti" stigli skoro identični odgovori kao prošle godine kada smo pitali šta je do sada preduzeto u cilju rasvjetljavanja ovog zločina.

Novine u odgovorima nema - ni do danas nijesu utvrdili motiv a počiniocima nema ni traga. Dodaju da se ovim slučajem bavilo i Specijalno tužilaštvo ali ne zadugo.

"Navedeni predmet od strane ovog Tužilaštva bio je dostavljen na postupanje Specijalnom državnom tužilaštvu koje je cijenilo postojanje svih elemenata krivičnog djela iz svoje nadležnosti, kao i međunarodni faktor, i u konkretnom slučaju zaključilo da nema elemenata krivičnog djela iz njihove nadležnosti, sa kojih razloga je predmet i vraćen na postupanje ovom tužilaštvu", nalazi se u odgovoru Višeg državnog tužilaštva.

No nijesu se samo ova dva tužilaštva bavila istragom ubistva Vlahovića.

To je radilo i Osnovno u Kotoru.

Poslije afere sa kamerama koje nadgledaju ovaj grad policija je uhapsila Iliju Dedovića, Igora Andrića i Tripa Moškova zbog sumnje da su počinili krivično djelo "pomoć učiniocima poslije izvršenog krivičnog djela".

Tačnije, kako to piše u naredbi o sprovođenju istrage, oni su uhvaćeni dok su uklanjali kameru koja je snimila mjesto ubistva Vlahovića.

"Dana 24.04 2016.godine oko 23.30h u naselju plagenti, Opština Kotor, pomagali počiniocima krivičnog djela da ne budu otkriveni, prikrivanjem tragova i to za sada NN licu počiniocu krivičnog djela teško ubistvo učinjenog na štetu sada pokojnog Vlahović Srđana iz Kotora a koje je izvršeno dana 9.04.2016 godine, na način što su skinuli jednu kameru za video nadzor, koja se nalazi postavljena na drvetu... a koja kamera predstavlja trag koji može ukazati na počinioca tog djela..", navodi se u naredbi za sprovođenje istrage Osnovnog tužilaštva u Kotoru.

Možda bi ovakva istraga imala nekog smisla da Vlahović kao i navedene osobe, operativno nije važio za člana "kavačkog" klana i da upravo, a za šta postoje dokazi u spisima predmeta, Dedović nije dao video zapis s te kamere kotorskim inspektorima nakon počinjenog zločina. Na tom video zapisu se vidi automobil u kojem je ubijen Vlahović i da ubica dolazi i s mjesta zločina bježi motorom. Motor je dan nakon zločina izvučen iz mora.

Da apsurd istražitelja bude još veći, u maju prošle godine Specijalno tužilaštvo podiže optužnicu protiv kavačkog klana i na spisku optuženih pored Slobodana Kašćelana i Igora Božovića koje slove za vođe klana nalaze se i navedeni Dedović, Andrić i Moškov ali i brat ubijenog Vlahovića.

Bonus video: