Ubijen Aleksandar Saša Pejanović, kamera snimila ubistvo

Na Pejanovića je pucao, kako Vijesti saznaju, komšija, policajac Zoran Bulatović, koji je odmah uhapšen, a koji je prema tvrdnjama komšija od ranije bio u sukobu sa Pejanovićem.
1621 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2011. 15:53h

Aleksandar Pejanović iz Podgorice ubijen je oko 14 časova i 30 minuta na bulevaru Save Kovačevića, ispred kafe bara "Lido".

Na Pejanovića je pucao, kako Vijesti saznaju, komšija, policajac Zoran Bulatović, koji je odmah uhapšen.

Napadač je prišao Pejanoviću dok je sjedio na terasi kafića i ispalio mu hitac u grudi, iz pištolja marke "Glok", a iz Uprave policije je saopšteno da je tragičnom događaju prethodila kraća prepirka između Bulatovića i Pejanovića.

Kako javlja Televizija "Vijesti", nezvanično se saznaje da su Bulatović i Pejanović od ranije bili u sukobu, te da su se prema tvrdnjama komšija, nedavno posvađali i potukli nakon čega je intervenisala policija.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović rekao je "Vijestima" da je video nadzor sa lokala u blizini kafe bara "Lido" snimio događaj na kom se dobro vidi da je Zoran Bulatović ubio Aleksandra Pejanovića.

“Sa ekipom forenzike odgledao sam video nadzor sa susjednog lokala gdje se jako dobro vidi cio događaj”, kazao je Ivanović.

Kako je saopšteno iz Kliničkog centra Crne Gore u Urgentni centar Pejanović je dovezen u 14:35 časova sa povredom grudnog koša vatrenim oružjem, bez znakova života.

"I pored preduzetih mjera reanimacije ljekari su konstatovali smrt u 14.55 časova", navodi se u saopštenju.

Pejanović je javnosti postao poznat kada je uhapšen zbog nereda na demonstracijama protiv priznanja nezavisnosti Kosova u oktobru 2008. godine.

Nakon 20-tak dana od demonstracija Pejanović se sam predao policiji gdje je u "betonjerci" pretučen. Od tada je, po privatnoj tužbi Pejanovića, pokrenut proces protiv policajaca koji su osumnjičeni za njegovo maltretiranje i prebijanje.

Policajce Ivicu Paunovića, Milana Kljajevića, Milanka Lekovića Osnovni sud je osudio na zatvorske kazne, da bi Viši sud nedavno ukinuo tu presudu.

Policajci Bojan Radunović, Dobrivoje Đuričić i Goran Stanković tada su oslobođeni krivice.

Pejanović je bio bivši bokserski reprezentativac i do 2006. godine policajac, dok nije dobio otkaz jer je navodno u kazinu hotela Crna Gora fizički napao zaposlenog.

Pejanović je nakon hapšenja 2008. godine više puta tvrdio da mu je bezbjednost u Crnoj Gori ugrožena i jedno vrijeme je živio u Srbiji.

Bonus video: