Vjekoslavu Lambuliću 6 godina zatvora zbog prodaje kokaina

Lambulić je ranije na sudu negirao optužbe i govorio da je imao novaca zato što je "Ajnštajn" za kocku i vrlo uspješan sportski kladioničar
870 pregleda 0 komentar(a)
Vjekoslav Lambulić, Foto: Boris Pejović
Vjekoslav Lambulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.05.2011. 11:05h

Vjekoslav Lambulić osuđen je na 6 godina zatvora, jer je prodao oko 3 kilograma kokaina Aleksandru Brajoviću, polovinom marta 2005. godine, odlučilo je u Višem sudu specijalno vijeće sudije Valentine Pavličić.

Sud je utvrdio da je Lambulić Brajoviću, koji je pravosnažno osuđen za prodaju kokaina, ponudio da nađe nekoga za prenos droge do Italije, uz novčanu naknadu.

Brajović je ponudu prihvatio, pa je angažovao svjedoka saradnika, koji je potom telefonom pozvao slovenačkog državljanina Zlatka Kriveca, da dođe u Podgoricu, da preuzme drogu, potom prenese i proda u Milanu.

Krivec je došao u Podgoricu 15. marta 2005. godine. Ne želeći da ima kontakt sa posrednicima, Lambulić je paket sa tri i po kilograma kokaina ostavio kod kuće Brajovića, koji je kokain predao svjedoku saradniku i 2.500 eura na ime dijela dogovorene cijene prevoza droge.

Nakon toga, svjedok saradnik je kokain predao Krivecu, koji je sakrio u svom autu “fiat panda”. Kriveca je uhapsila hrvatska policija, pretresom auta pronašla drogu i zaplijenila je.

Lambulić je na sudu negirao optužbe i govorio da je imao novaca zato što je "Ajnštajn" za kocku i vrlo uspješan sportski kladioničar.

Bonus video: