Istraga u policijskom Odsjeku za posebne provjere

Sumnja se da su malverzacije rađene uz inicijativu i blagoslov šefa Odsjeka za posebne provjere
0 komentar(a)
Milan Tomić, Foto: Boris Pejović
Milan Tomić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.05.2011. 07:28h

Inspektori kriminalističke policije pokrenuli su istragu kako bi utvrdili da li su njihove kolege iz Odsjeka za posebne provjere nekoliko godina iz kase Uprave policije prevarom uzimali novac, saznaju „Vijesti“ u Upravi policije.

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, službenici tog Odsjeka su na ime nadoknade za takozvane „posebne operativne potrebe“ godinama, pored opravdanih troškova, prijavljivali i nepostojeće.

Prevara je, navodno, otkrivena nakon što je jedan od službenika Odsjeka o malverzacijama obavijestio načelnika Uprave kriminalističke policije Milana Tomića.

On je, rečeno je nezvanično „Vijestima“ u policiji, kazao Tomiću da su te malverzacije rađene uz inicijativu i blagoslov šefa Odsjeka za posebne provjere Milana Đelevića.

Službenik Odsjeka, koje je zaduženo za mjere tajnog nadzora - praćenje, slušanje i snimanje razgovora je Tomiću na uvid donio uredno bilježene potvrde o dnevnicama

„Đelević je kazao službenicima Odsjeka koji su zaduženi za tajno praćenje da, kada prijavljuju dnevnice za posebne operativne potrebe, prijavljuju veći broj nego što su odradili. Inspektori su uzimali novac za ono što su odradili, a višak davali šefu jer im je rekao da će taj novac čuvati za njih i dati im da koriste onda kada budu smatrali za shodno. Od tog „viška“ Đelevićevi službenici nijesu vidjeli ni centa, a nije riječ o zanemarljivoj sumi novca“, kazao je izvor „Vijesti“.

Službenik Odsjeka, koje je zaduženo za mjere tajnog nadzora - praćenje, slušanje i snimanje razgovora je Tomiću na uvid donio uredno bilježene potvrde o dnevnicama, ali i onim koji su završile kod Đelevića.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: