Vasilije Miličković kažnjen sa 1.100 eura

"Boriću se i dalje, uložiću žalbe na sve presude. Ukoliko ni to ne uspije, vjerovatno ću bježati odavde glavom bez obzira, jer mi ne pada na pamet da idem u njihove zatvore", rekao je Miličković
0 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.05.2011. 14:48h

Na trećem suđenju u Sudu za prekršaje sutkinja Branka Radonjić odredila je novčanu kaznu od 1.100 eura za ometanje javnog reda i mira, vlasniku prinudno oduzete imovine na mini-obilaznici Vasiliju Miličkoviću.

"Boriću se i dalje, uložiću žalbe na sve presude. Ukoliko ni to ne uspije, vjerovatno ću bježati odavde glavom bez obzira, jer mi ne pada na pamet da idem u njihove zatvore", rekao je Miličković.

Na suđenje su došli predstavnici Direkcije za imovinu i Agencije za izgradnju i razvoj koji su priložili zaključak o prinudnom oduzimanju Miličkovićeve zemlje.

"Od petog maja, kada je Glavni grad uveden u posjed od strane Uprave za nekretnine, mi smo permanentno ometani u izvođenju radova na ovoj trasi miniobilaznice", naveo je predstavnik Agencije, Indir Hajdarpašić.

Miličković je ponovio da se nalazio na svom posjedu, što mu je potvrdila i Uprava za nekretnine listom nepokretnosti, koji mu je izdala 11. maja, kao i da parcela na kojoj se nalazila firma nije bila predmet eksproprijacije.

Potkrale se greške prilikom kucanja?

"U zaključku se pominje firma M&Y, a moja firma se zove M&V kompani. Takođe u Predlogu za eksproprijaciju ne pominje se ni moja, ni ova fantomska firma kao predmet eksproprijacije", rekao je Miličković.

Predstavnica Direkcije za imovinu Dragica Vidić navela je da je “ očigledno u pitanju greška prilikom kucanja, koja se može ispraviti od strane Uprave za nekretnine”.

Miličković je, u toku pretresa, kao i prilikom privođenja njegove ćerke Tamare Miličković, tražio izuzeće sutkinje Radonjić, ali je oba puta njegov zahtjev odbijen.

"To je bio moj protest prema sudstvu. U ovom trenutku razmišljam da li uopšte ima smisla živjeti u Crnoj Gori i žaliti se bilo kome. Bojim se da će me na kraju i opljačkati", naveo je Miličković.

On je dodao da će ovih dana raditi na tome da prikupi što više materijala, s kojim će ići u Brisel.

Ovo je četvrta presuda Miličkovićima za ometanje javnog reda i mira.

On je već kažnjen sa 800 eura i 20 dana zatvora, a njegova kćerka Tamara sa 1000 eura.

Miličkovići tvrde da im je zemlja ilegalno oduzeta i da im novac za eksproprijaciju neće biti isplaćen.

Bonus video: