Policija je podnijela 201 prekršajnu prijavu, oduzela 70 vozačkih dozvola

Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba lakše, a tri teže povrijeđene
0 komentar(a)
putevi, Foto: Savo Prelević
putevi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2011. 10:15h

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba lakše, a tri teže povrijeđene.

Policija je podnijela 201 prekršajnu prijavu i izdala 181 nalog za uplatu novčanih kazni.

Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da je oduzeto 70 vozačkih dozvola i tri para registarskih tablica

Saobraća se po suvim kolovozima, uz dobru vidljivost

Na putevima je suvo i saobraća se uz dobru vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Vidljivost je u sjevernim predjelima mjestimično smanjena zbog magle.

Na raskrsnici magistralnog puta Podgorica-Petrovac i puta Golubovci-Mataguži-Tuzi, u strogom centru Golubovaca, u toku su radovi, pa je raskrsnica zatvorena za saobraćaj.

Saobraća se alternativnim lokalnim putevima, u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Kako su objasnili iz AMSCG, vozila u tranzitu, iz Podgorice prema Golubovcima, skretaće desno 150 metara, južno od robne kuće, i kretaće se u jednom smjeru paralelno sa magistralnim putem prema jugu, sa uključivanjem na taj put poslije raskrsnice za Plavnicu.

Vozila iz pravca Bara prema Podgorici, na raskrsnici kod spomenika, skretaće desno prema Plavnici, nakon čega će se usmjeravati prema Šušunji, gdje će skretati lijevo, i preko Sjenokosa u jednom smjeru će se kretati prema školi do raskrsnice sa magistarlnim putem.

Na magistralnom putu Podgorica-Danilovgrad-Nikšić, na dionici Bralenovica petlja-Danilovgrad, zbog radova se saobraća na osnovu privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na graničnim prelazima Dobrakovo na magistralnom putu Bijelo Polje-Prijepolje i Dračenovac na putu Rožaje-Ribarići, mogući su povremeni kraći prekidi saobraćaja.

Dio regionalnog puta Tušina-Bukovica se rekonstruiše, pa će saobraćaj biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 17 sati.

Na magistralnom putu Rožaje-Špiljani u toku je sanacija mostova Ajkunići i Bijela crkva 2, pa se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M2 u mjestu Ribarevine do 15. juna saniraće se most, zbog čega će se saobraćati jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod tunela 17, saobraća se jednom trakom i djelimično proširenjem.

Na putu Prijepolje-Bijelo Polje, u mjestu Barski most, saniraju se tri tunela, a saobraćaj se obustavlja od devet sati i 30 minuta do 12 sati i 30 minuta. Najvljeno je da tokom vikenda na tom putu neće biti obustave saobraćaja.

Na magistralnom putu Bar-Ulcinj se, zbog izgradnje regionalnog vodovoda, odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, pa iz AMSCG upozoravaju učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu semaforsku signalizaciju.

Na regionalnom putu Kotor - Troice saobraćaj će, zbog održavanje internacionalne brdske auto-trke, biti u prekidu od 11 do 15 sati.

Bonus video: