Block Out, Del Arno Bend i crnogorski sastavi na "Garden Rock Planet" festivalu

"Ipak, rokenrol će nastaviti da živi, makar što se mene tiče", kazao je Ibišević
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2011. 15:26h

"Garden's Rock Planet" festival biće održan 2. i 3. jula, a nastupiće Block Out, Del arno bend i crnogorski sastavi, najavljeno je na konferenciji za novinare u podgoričkom KIC-u "Budo Tomović".

Kako je objasnio Damir Ibišević, predsjednik "Udruženja za afirmaciju alternativne kulture" i organizator događaja, festival će promovisati crnogorsku rock scenu. On je kazao da se u posljednje vrijeme u Crnoj Gori pojavio veliki broj bendova ovog muzičkog usmjerenja, ali da je podrška medija slaba. "Ipak, rokenrol će nastaviti da živi, makar što se mene tiče", kazao je Ibišević, dodajući da je sponzor događaja "nikšićko pivo".

"Ulaz za svako veče pojedinačno koštaće pet eura, dok će cijena pića biti euro, što je veoma bitna činjenica s obzirom da je festival koncipiran za srednji stalež, kojem pripada veći dio rock publike", otkrio je Ibišević i dodao da će događaj trajati od 19.30 časova do ponoći, a možda i duže, zavisno od toga da li će dobiti dozvolu lokalnih vlasti.

Ibišević je otkrio i da će, u saradnji sa Green Home organizacijom, jedan dio bašte KIC-a biti ozelenjen.

"Neću biti jedini, biću srećni rastafer"

Tehnički direktor festivala Ranko Janković izjavio je da će ovo biti tehnički najzahtjevnije izdanje festivala, a za zvuk će biti zadužena firma "Cicak Acoustic". On je dodao da će uskoro biti pokrenut i zvanični web sajt festivala gardenfest.me.

Ovo je četvrto izdanje Garden's Rock Planeta, prva dva održana su u Budvi, a prošle godine se festival preselio u Podgoricu

"Ja više neću biti jedini, biću srećni rastafer", rekao je Fetah Mahmutović, frontmen Fetah Vibrationa, povodom činjenice da će njegov bend dijeliti binu sa Del Arnom, koji prvi put, u svojih 25 godina postojanja, dolazi u Crnu Goru.

Kako je najavio Mahmutović, Fetah Vibration poželjeće mu dobrodošlicu pjesmom koju su posvetili upravo Del Arnu, kao svojim uzorima, a koju će izvesti 3. jula prilikom svog nastupa na festivalu.

Uz njih će toga dana nastupiti Shin Ei, Manitou, Anja Zett, Dženi Blempro, Protocol, Deaf Voices, Emily bend i DJ Bratski. Veče ranije, prije Block Outa sviraće Postmortem, Fade Out Sequence, They Killed Kenny, Žilet, Dementor, Abzofran, Gomila nesklada, Brzi bend Cetinje i H.A.N.T.

Ovo je četvrto izdanje Garden's Rock Planeta. Prva dva održana su u Budvi, a prošle godine se festival preselio u Podgoricu.

Mnogo događaja za Dan nezavisnosti

Najavljeni su i događaji u sklopu programa "U susret Danu nezavisnosti", koji će se odvijati od 17. do 20. maja, a uključuju izložbu fotografija "Oko Montenegra" i koncert Skopljanke crnogorskih korijena, pijanistkinje Amine Nikočević, nazvan "Duša Montenegra".

Balša Rakočević, selektor izložbe "Oko Montenegra" kazao je da će se predstaviti afirmisani i neafirmisani autori sa ovih prostora, među kojima i jedna pripadnica ljepšeg pola.

Snežana Burzan, direktorica KIC-a, istakla je da će se 18. maja događajem "Eho majskih rukovanja" proslaviti jubilej i obnoviti rad "Kluba pjesnika", koji je bio aktivan pri nekadašnjem podgoričkom Domu omladine.

Snežana Burzan je u toku pres konferencije nekoliko puta istakla da KIC "Budo Tomović" raspolaže skromnim budžetom

Novi "Klub pjesnika" činiće kako stari, tako i novi članovi, pa je Burzan iskoristila priliku da pozove sve mlade talentovane pjesnike da se priključe.

Dragoljub Đuričić poziva mlade bubnjare

Centralni događaj ovog mjeseca u KIC-u biće koncert proslavljenog bubnjara Dragoljuba Đuričića, 20. maja, pod nazivom "Balkanska lavina", koji je najavljen kao kulminacija programa "U susret Danu nezavisnosti".

Povodom ovog koncerta prisutnima se obratio Orfan Hodžić, generalni direktor Oki Airlineza, jedan od sponzora događaja. Pozvani su i svi mladi bubnjari koji žele da se priključe Đuričićevom završnom dijelu koncerta da to i učine, a otkriveno je da će karta za ovaj koncert koštati osam eura.

Snežana Burzan je u toku pres konferencije nekoliko puta istakla da KIC "Budo Tomović" raspolaže skromnim budžetom, te da je finansijska pomoć sponzora vrlo bitna.

Bonus video: