Ukrajinski baletan Konstantin Kostjukov nastupa u "Rapsodiji 29"

Produkciju koreodrame “Rapsodija” radi baletska škola “Princeza Ksenija”, libreto i režiju Stanko Crnobrnja
0 komentar(a)
Konstantin Kostjukov, Foto: Sumadijapress.co.rs
Konstantin Kostjukov, Foto: Sumadijapress.co.rs
Ažurirano: 10.05.2011. 15:08h

Konstantin Kostjukov, vrhunski baletski umjetnik iz Ukrajine, nastupiće kao solista u multimedijalnom baletskom spektaklu “Rapsodija 29” Baletske škole “Princeza Ksenija", čija premijera je zakazana za 19. maj na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

U duetu sa Kostjukovim, nastupiće Magdalena Nedović, prima balerina baletske škole “Princeza Ksenija”.

“Rapsodija 29” posvećena je obilježavanju dvjestogodišnjice rođenja evropskog kompozitora ere romantizma Roberta Šumana, dok je drugi junak predstave još jedan poznati Robert Šuman, francuski državnik, koji se smatra jednim od utemeljivača ideje o ujedinjenoj Evropi.

“Rapsodija 29“ je multimedijalna scenska priča o dva evropska velikana istog imena i njihovim grandioznim djelima, jednom iz XIX, a drugom iz XX vijeka, priča o Evropi, i o nama u Evropi, u 21. vijeku.

“Rapsodija 29” okupila je internacionalnu ekipu umjetnika. Produkciju koreodrame “Rapsodija” radi baletska škola “Princeza Ksenija”, libreto i režiju Stanko Crnobrnja, koreografi predstave su Sonja Lapatanov, nekadašnja balerina i više puta nagrađivani koreograf i Katja Petrovska, balet majstor bugarske nacionalne opere. Scenografiju potpisuje Ivana Vana Prelević, a kostime je osmislila Ivana Vasić.

Bonus video: