Policija nema opipljiv trag da bi rasvijetlila ubistvo Dragana Bećirovića

Na informativni razgovor u nekoliko navrata, pozivani su isti građani koji su u proteklih nekoliko godina bili u sukobu sa Bećirovićem.
84 pregleda 0 komentar(a)
Ubistvo Dragan Bećirović, Foto: Savo Prelević
Ubistvo Dragan Bećirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2011. 07:23h

Tačno mjesec dana od kada je likvidiran poznati budvanski biznismen Dragan Bećirović, policija još nema opipljivi trag koji bi odveo do ubice. Nakon jednomjesečne intenzivne istrage, u koju je uključena sva budvanska policija , inspektori su se ponovo vratili na početak.

Nakon što je uzeto više od 450 uzoraka krvi krvne grupe B, te poslato na vještačenje 500 primjeraka pištolja 7.62, poznatijeg tetejca, iskontrolisani svi telefonski pozivi u užem krugu naselja Golubovina, gdje je kobne noći subota na nedjelju ispred svoje zgrade ubijen Bećirović, traga još nema.

Iako je na početku izgledalo da je riječ o ubici koji je čudnim spletom okolnosti ubio Bećirovića, jer je navodno htio da ga zaplaši, na šta su ukazivali hici ispaljeni u noge, još se ne zna da li je u pitanju osvetnik neprofesionalac, ili je vlasnik lanca luksuznih hotela smišljeno likvidiran u sačekuši.

Budvanska policija je od juče započela je obimnu potragu za vozilom marke „golf 3“ tamne boje sa četvoro vrata, za koje se sumnja da je u noći ubistva primijećeno da se kreće velikom brzinom kroz naselje. Pregledanjem pojedinih video- snimaka inspektori su primijetili vozilo.

Za proteklih mjesec dana samo je jedna osoba zadržana u 48-časovni pritvor, nakon čega je puštena jer je imala alibi.

Budvanska policija koja se, kako nezvanično saznajemo, nalazi pod velikim pritiskom kako vrha u Podgorici, tako i uticajnih prijatelja porodice Bećirović, započela je i kontrolu sedam hiljada poziva tokom noći ubistva od 23 časa u subotu do oko četiri sata izjutra u nedjelju, u Budvi.

Na informativni razgovor u nekoliko navrata, pozivani su isti građani koji su u proteklih nekoliko godina bili u sukobu sa Bećirovićem, iako su mnogi od njih imali , kako je „Vijestima“ rečeno, alibi.

Jedini trag koji je policija pronašla je trag krvi uzet sa dječjeg igrališta i u haustoru susjedne zgrade gdje je ubijen Bećirović, za koju je utvrđena da je B grupe. Do sada, kako je potvrđeno „Vijestima“, više od 450 uzoraka sa tom krvnom grupom upućeno je na DNK analizu.

Za proteklih mjesec dana samo je jedna osoba zadržana u 48-časovni pritvor, nakon čega je puštena jer je imala alibi.

Ubica je ostao gotovo neprimijećen. Iako je cijeli komšiluk probudila pucnjava, policija nema očevica koji bi opisao egzekutora.

Bonus video: