Rediteljki Ani Vukotić dodjeljeno priznanje za inovaciju

Žiri je donio odluku da joj dodijeli nagrada za “inovativnost u savremenom tumačenju dramske klasike za predstavu \'Don Žuan\'"
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 11:58h

Rediteljka Ana Vukotić dobitnica je Posebne nagrade “Veljko Maričić” na XVIII Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

Žiri Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci odlučio je da nagradu dodijeli crnogorskoj rediteljki za predstavu ”Don Žuan”, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Međunarodnog festivala Kotor art.

Stručni žiri u sastavu: Zoja Odak, dramska glumica, Voja Brajović, dramski glumac i prof. dr Darko Gašparović, jednoglasno su donijelu odluku da se Ani Vukotić dodijeli nagrada za “inovativnost u savremenom tumačenju dramske klasike za predstavu 'Don Žuan'”.

Ansambl predstave “Don Žuan“ nastupio je u četvrtak, petog maja, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. U predstavi igraju: Dragan Mićanović, Simo Trebješanin, Jelena Minić, Stevan Radusinović, Zoran Vujović, Mišo Obradović, Dragan Petrović Pele, Nada Vukčević, Žaklina Oštir i Dejan Ivanić. Kostimografiju predstave poptisuje Leo Kulaš, muziku Ivan Marović, scenski pokret Tamara Vujošević-Mandić, jezičku adaptaciju teksta Ljubomir Đurković, saradnik na scenografiji je Aleksandar Vukotić, saradnik na dramaturgiji Dragana Tripković, a lektor Dijana Diklić.

Bonus video: