Lik Beson snima akcionu TV seriju

Bez obzira na ogromne posljedice koje je ostavila finansijska kriza na filmsku industriju, "Evropa korp" ne namjerava da se preda.
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2011. 07:50h

Poznati francuski režiser i scenarista Lik Beson odlučio je da se okrene televiziji i trenutno radi na snimanju akcione serije "Bez granica" (No limit), za francuski televizijsku stanicu TF1.

"Televizija me zanima već nekih 5-6 godina, ali nisam bio siguran da sam sposoban za tako nešto. Volim da pričam priče", rekao je Beson, koji je popularnost stekao zahvaljujući filmovima "Veliko Plavetnilo" (1988), "Nikita" (1990), "Peti eliment" (1997).

Ohrabren uspjehom serije "XIII", adaptacijom popularne grafičke novele, koja je prikazana na Kanalu +, Beson je odlučio da snimi novu akcionu seriju "Bez granica". Serija će imati šest epizoda u trajanju od 52 minuta i trebalo bi da počne da se prikazuje u drugoj polovini godine.

Besonova producentska kuća "Evropa korp" takođe priprema adaptaciju kultnog filma Kloda Zidija "Mangupi polažu maturu" za TF1, a radi i na seriji od 13 epizoda pod imenom "Televizijski predajnik".

"Pred nama je ogroman posao, čiju realizaciju moramo da ubrzamo, jer smo u stanju da napravimo daleko jeftinije serije nego što su serije sa engleskog govornog područja" izjavio je za AFP generalni direktor ove kuće Kristofer Lamber.

Bez obzira na ogromne posljedice koje je ostavila finansijska kriza na filmsku industriju, "Evropa korp" ne namjerava da se preda.

"Ovo je dosada najlošija godina za našu kuću, ali to se nije odrazilo na našu kreativnost. Iz toga smo nešto naučili. Moj posao je da pišem scenarija i zato sam odlučio da napustim funkciju generalnog direktora", izjavio je Beson.

Bonus video: