Pogledajte preticanje koje je, po policiji, Nurković izmislio

Nurković tvrdi da mu ne pada na pamet nikakvo lažno prijavljivanje i smatra da snimak nije dobro pregledan.
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2011. 17:59h

Policija u Rožajama podnijela je Osnovnom državnom tužiocu u Rožajama, krivičnu prijavu protiv Mithata Nurkovića iz tog grada, bivšeg službenika granične policije, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

"Naime, službenici Ispostave Rožaje su, 03. maja primili prijavu od M.N, u kojoj je naveo da ga je, 13. aprila 2011. godine, oko 15,00 časova, u mjesto Rasadnik, policijski džip koji se kretao iz pravca Rožaja prema Beranama, vršeći preticanje vozila kojim je M.N. upravljao, pokušao da ga udari, usljed čega je bio primoran da se isključi iz saobraćaja. M.N. je uz prijavu predao i video zapis samog događaja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su, kako se navodi, postupajući po prijavi, o događaju obavijestili Osnovnog državnog tužioca u Rožajama, sa kojim su pregledali dostavljeni video zapis, upoređujući ga sa drugim prikupljenim obavještenjima.

"Policijski službenici i tužilac su tom prilikom ustanovili da se radi o lažnom prijavljivanju. Na osnovu toga, po nalogu nadležnog tužioca, protiv M.N. je podnijeta krivična prijava", zaključuje se u saopštenju.

Nurković, međutim, tvrdi da mu ne pada na pamet nikakvo lažno prijavljivanje i smatra da snimak nije dobro pregledan.

On je u izjavi za TV Vijesti podsjetio na nedavno prijetnje njegovom kolegi Enveru Daciću, nakon čega se, kako tvrdi,desilo da neko njega policijskim voyilom hoće da isprovocira i da ga udari.

Nakon što je vidio šta se dešava, kazao je on TV Vijesti, uradio je prvo što mu je palo na pamet - izvadio mobilni teleofn i snimio čitavu situaciju kako bi, kako je rekao, imao dokaz tog događaja.

Nurković je prijavio slučaj, a krivičnu prijavu protiv njega, na osnovu koje je njegovo prijavljivanje ocijenjeno lažnim, smatra da je podnijeta kako "ne bi bio otkriven počinilac ove teške prijetnje i provokacije" koja mu se desila.

Galerija

Bonus video: