KIC Budo Tomović: Predstavljen program za maj

Poseban akcenat stavljen je na sedmicu posvećenu Danu nezavisnosti (od 17.do 21. maja) u sklopu koje će koncert održati istaknuti crnogorski bubnjar Dragoljub Đuričić.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2011. 14:11h

Program Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” i ovog mjeseca biće, kako je direktorica Sneža Burzan najavila, “bogat, šaren, lepršav, raznovrstan i kvantitetan”.

"Propremili smo oko 40-tak programa, a vjerujem da će se sve generacije pronaći u njima. I ovog mjeseca nastavljamo da povezujemo ljude dobre volje, umjetnike, institucije kulture, NVO sektor, predstavnike međunarodnih orhanizacija. To su prepoznali i odbornici iz gradskog parlamenta, pa su na posljednjoj sjednici jednoglasno pohvalili i podržali naš program", pohvalila je na konferenciji Burzan.

Poseban akcenat stavljen je na sedmicu posvećenu Danu nezavisnosti (od 17.do 21. maja) u sklopu koje će koncert održati istaknuti crnogorski bubnjar Dragoljub Đuričić.

"Poslije 40 godina tutnjanja po svijetu uvijek mi je smiješno kada treba da pričam na pres konferencijama", istakao je Đuričić koji je, raspoložen kao i uvijek, bio u ulozi specijalnog gosta i iskoristio priliku da prisutne zabavi pričajući anegdote.

"Razmišljao sam kako da objedinim muziku ovih prostora, tako je i nastala Balkanska lavina. Posebna atrakcija na koncertu biće Mama Du iz Senegala. Ja ću plesati sve što on pleše, ali on ne može nikako da odigra crnogorsko oro", otkrio je Đuričić, dodajući da će mu gost na koncertu 20. maja biti petogodišnji bubnjar Đurađ Đuričić, učesnik ovogodišnjeg serijala “Ja imam talenat”.

U KIC-u Budo Tomović i ovog mjeseca biće organizovani dva koncerta u okviru koncepta “Mladi i muzika”

Večeras počinju dani savremenog ruskog filma, i trajaće do 7. maja, a od 25. do 27 maja ljubitelji sedme umjetnosti moći će da uživaju u ostvarenjima autora iz Hrvatske.

U sklopu ovomjesečnog programa ponovo je najavljena i premijera predstave “Ebeceda”, koja je trebalo da bude održana krajem marta.

I ovog mjeseca u KIC-u koji važi za srce kulture grada, biće organizovane broje izložbe, predstave, takmičenje recitatora, KIDS Music fest, a biće upriličeno veče “Japanski crtani film i muzika”.

"Broj posjetilaca naših programa i dalje raste. Proteklog mjeseca KIC je posjetilo oko sedam hiljada ljudi, pa su tako vrata ove institucije otvorena za sve", zaključila je Burzan.

Đuričiću dosta gledanja u pozadine

Đuričić će u KIC-u nastupiti sa svojom grupom bubnjara.

"Volio bih da se pojavi i hor koji će otpjevati numeru koju sam davno napisao. Možda se upravo sa tom kompozicijom ove godine prijavim na jednan festival kompozitora. Zaista je interesantna kombinacija bubnjeva i hora, jer što se muzike tiče sve je već izmišljeno, jedino nam preostaje da otkrivamo nove spojeve", objašnjava Đuričić, koji je dodao da od sada više neće svirati sa drugim izvođačima.

"Dosta sam se nagledao pozadina. Od sad sam odlučio da ja budem naprijed", našalio se on.

Galerija

Bonus video: