Đoljević kritično, akteri uhapšeni

Đoljeviću je sječivo noža povrijedilo važne organe - pluća i jetru, zbog čega je operisan ali je njegovo stanje i dalje veoma ozbiljno.
251 pregleda 0 komentar(a)
Urgentni blok, Foto: Arhiva "Vijesti"
Urgentni blok, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.04.2011. 07:48h

Podgoričanin Kristijan Đoljević, koji je preksinoć teško ranjen nožem u tuči na Zabjelu, nalazi se u kritičnom stanju Odjeljenja intenzivne njege Kliničkog centra u Podgorici.

Đoljeviću je sječivo noža povrijedilo važne organe - pluća i jetru, zbog čega je operisan ali je njegovo stanje i dalje veoma ozbiljno.

Policija je uhapsila Nebojšu Brakovića (20) iz Podgorice, kojeg sumnjiči da je preksinoć oko 23 časa nožem u tuči teško povrijedio Đoljevića, a zbog učestvovanja u tuči uhapšeni su njegov brat Saša Braković (23) i drug teško povrijeđenog mladića Miodrag Jovović (19).

Tuči i ranjavanju prethodio je incident u blizini Streljačkog saveza na Zabjelu, gdje je u automobilu sa djevojkom sjedio Saša Braković.

Njima je, kako se sumnja, prišao Đoljević koji je ranije bio u svađi sa Brakovićem, a potom ga kroz prozor automobila udario šakom u glavu.

Braković je istrčao iz automobila, a kada je vidio da je Đoljević u društvu sa Jovovićem, dogovorili su se da se malo kasnije nađu kod spomenika ispod brda Ljubović, kako bi se fizički obračunali.

U međuvremenu, Braković je odveo djevojku kući, a potom otišao do svog brata Nebojše sa kojim je došao na dogovoreno mjesto.

Kada su se našli, kako pretpostavlja policija, četvorica mladića su se odmah potukla - Brakovići sa jedne, dok su na drugoj strani pesnice sa njima ukrstili Đoljević i Jovović.

Vjeruje se da su u tuči razmijenili više udarca pesnicama, a Saša Braković je čak i drvenom palicom udario i povrijedio Jovovića.

Dok su pesnice letjele na sve strane, Nebojša Braković je, kako se sumnja, izvadio nož i njim dva puta ubo Đoljevića.

Sječivo noža je probilo grudni koš, dok je drugi ubod prošao kroz lijevu butinu povrijeđenog mladića.

Kravavi obračun prekinuo je policajac S.R. koji je naišao na tuču, a koji je na licu mjesta uhapsio Sašu Brakovića, a nešto kasnije su uhapšeni njegov brat i Jovović.

Osumnjičeni Brakovići i Jovović će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Bonus video: