Radošević, Zlatičanin i Sjekloća u ringu: Da bude kao nekad

Sjekloća će boksovati samo za prestiž, Zlatičanin će braniti titulu prvaka Mediterana u lakoj, a Radošević će napasti silver internacionalnu WBC titulu srednje kategorije WBC federacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2011. 13:54h

Trojica najboljih crnogorskih boksera, Nikola Sjekloća, Dejan Zlatičanin i Predrag Radošević, po prvi put u karijerama će nastupiti u istom profesionalnom ringu, i to u petak veče od 19,30 sati u „Morači“.

Nikola, internacionalni prvak svijeta supersrednje WBC -a i najbolje rangirani crnogorski bokser će probiti led, jer je nejgov meč samo za prestiž, Dejan će braniti titulu prvaka Mediterana u lakoj, a Peđa će napasti silver internacionalnu WBC titulu srednje kategorije WBC federacije.

- Šta reći, bez da sam ponosan da je federacija na čijem sam čelu za kratko vrijeme najbolja u okruženju i regionu. Imamo trojicu neporaženih boksera, visoko rangiranih na svjetskim listama. Drago mi je što će publika imati priliku da vidi da imamo prave šampione, i uživa u spektaklu kakav ovaj grad samo pamti iz nekadašnjih nastupa Budućnosti u amaterskom boksu od prije dvije decenije - kazao je Mijo Martinović, predsjednik Crnogorske bokserske federacije (MBF).

I zaista, Radošević u 22 meča ima isto toliko profesionalnih pobjeda, Sjekloća je slavio u svih 19 koje su mu donijele titule prvaka Meditetana, internacionalnu svjetsku, ali i zavidan rejting za evropskog boksera.

Zlatičanin se silovito probija, a meč u kojem je zadivio novosadski „Park“ i donio mu titulu prvaka Mediterana početkom ove godine, bila mu je 12. pobjeda. Titulu u lakoj kategoriji braniće protiv naturalizovanog Španca, Hoang Sang Ngujena, koji je uz 25 pobjeda, doživio i pet poraza u profi ringu.

- Uzbuđen sam što ću se ponovo boriti pred svojim navijačima. Odlično sam se spremio sa trenerom iz Slovenije Slobodanom Anđelićem i bokser rođen u Vijetnamu neće imati nikakve šanse. On je deveti na evropskoj rang listi, pa će mi pobjeda garantovati proboj među 10 u ovoj konkurenciji. Sve ide po planu, a sjajan meč u kojem sam osvojio titulu u Novom Sadu mi je podstrek da mogu da se vinem u sam svjetski vrh - kazao je Zlatičanin, koji je zahvaljujući pobjedama nad sjajnim bokserima ušao među šest Evropljana u prvih 40 na WBC listi lake kategorije.

Ipak njegov meč u 12 rundi će biti tek uvertira za duel Radoševića i Mađara Jožefa Matolčija, koji će se boriti za silver internacionalnu titulu. Mađar je sjajno rangiran borac, jer je na listi od 100 najboljih svjetskih srednjaka a prvorangirani je među 21. boksera u svojoj zemlji. Njegov skor je 29 pobjeda, 20 nokautom i 14 poraza.

Sjekloća, koji je slavio u svih 19 profi borbi u supersrednjoj kategoriji nije prisustvovao konferenciji, a njegov rival u osam rundi biće Njemac Kristijan Pol, koji sa skorom od sedam pobjeda i šest poraza neće donijeti puno poena našem asu.

Bokserska revija u kojoj će biti održano pet borbi počinje od 19,30 sati a ulaznica košta pet eura.

Radošević zatvara reviju

Borba Predraga Radoševića za pojas silver internacional u srednoj kategoriji WBC verzije biće posljednja u sjutrašnjoj bokserskoj reviji u “Morači“.

Glavna uvodna borba, takođe u 12 rundi, predviđena je za odbranu titule prvaka Mediterana u WBC verziji Dejana Zlatičanina. Predviđene su i tri revijalne borbe, koje će supervizori ove federacije Marokanac Houčin Houči i Italijan Mauro Beti bodovati za rejting na listi.

Prve dvije borbe su okršaj boraca iz Srbije i Rumunije. Milan Piperski će se sa Danijelom Paveleskuom boriti četiri runde, a Bogdan Mitić i Migurel Sebe (nedavno izgubio od Radoševića) boksovaće šest rundi.

Oko 20.50 časova Nikola Sjekloća će ući u ring sa Kristijanom Polom iz Njemačke, a borba je predviđena da traje osam rundi.

Bonus video: