Eksperti opet potvrdili: Dragan Radonjić nije zadobio potres mozga

Nalaz je dostavljen istražnom sudiji Osnovnog suda Nebojši Goluboviću, koji bi trebalo da ga proslijedi tužilaštvu na ocjenu
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2011. 14:07h

Devetočlani tim vještaka Instituta za sudsku medicinu u dopunskom nalazu ostao je kod ekspertize prema kojoj Dragan Radonjić, vozač gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, nije zadobio potres mozga u incidentu kada je Mugoša sa sinom Miljanom fizički nasrnuo na ekipu “Vijesti” u avgustu 2009.

U dopunskom mišljenju vještaci objašnjavaju da glavobolja, mučnina, povraćanje i vrtoglavica jesu simptomi potresa mozga, ali su to subjektivne tegode i one se ne mogu objektivno dokazati.

Instistirala Ranka Čarapić

Navodi se da izjava Radonjića da je navodno imao ove tegobe, sam po sebi a bez dijagnostikovanja neurovegetativnih poremećaja, ne predstavlja dokaz da je zaista pretrpio potres mozga.

U incidentu 5.avgusta 2009, mlađi Mugoša je nanio tešku tjelesnu povredu Jovoviću u vidu pucanja bubne opne

U incidentu 5.avgusta 2009, mlađi Mugoša je nanio tešku tjelesnu povredu Jovoviću u vidu pucanja bubne opne

“Osobe za koje sumnja ili se na osnovu neuroloških ispada potvrdilo da su zadobile potres mozga, posmatraju se u medicinskoj ustanovi i daje im se simptomatska terapija, odnosno ljekovi koji djeluju na pojedine simptome, npr. ljekovi za smanjivanje bola ukoliko bol postoji, ljekovi protiv mučnine i povraćanja i slično. Davanje Manitola (hipetoničnog rastvora), koji je prepisan Radonjiću, primenjuje se da bi se spriječio eventualni razvoj otoka (edema) mozga, a nema indikacije za korišćenje izotoničnih rastvora kod potresa mozga (izotonični rastvori se daju ukoliko postoje razlozi tipa veoma niskog krvnog pritiska, većeg gubitka tečnosti i drugo, a što se sve ne dešava kada je kompocija mozga u pitanju”, kaže se između ostalog u dopunskom mišljenju.

Taj izvještaj je tražila Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić koja već dvije godine insistira na konstrukciji da je Radonjić, dok je branio šefa, zadobio teško oštećenje mozga od pesnica urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića.

Nalaz je dostavljen istražnom sudiji Osnovnog suda Nebojši Goluboviću koji bi trebalo da ga proslijedi tužilaštvu na ocjenu.

U incidentu 5.avgusta 2009, mlađi Mugoša je nanio tešku tjelesnu povredu Jovoviću u vidu pucanja bubne opne.

Mugoše su napale Jovovića i fotoreportera Borisa Pejovića nakon što je on pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil prvog čovjeka Podgorice.

Bonus video: