"Budvanska rivijera" tvrdi da Uprava policije nije uzimala dokumentaciju

Predmet spora je način donošenja odluka na Skupštini akcionara i spor je još uvijek u toku
50 pregleda 0 komentar(a)
hotel mogren, Foto: Arhiva "Vijesti"
hotel mogren, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.04.2011. 15:53h

Menadžment Hotelske grupe “Budvanska rivijera” demantovao je informciju dnevnog lista "DAN" da su istražitelji Uprave policije uzimali dokumentaciju iz te kompanije, povodom sumnjivih poslova sa firmom “Moninvets”, kada je u rukovodstvu obje firme bio aktuleni potpredsjednik Vlade Svetozar Marović.

"Netačna je informacija da su istražitelji Uprave policije dana 20.04.2011. uzimali bilo kakvu dokumentaciju u kancelarijama Društva, koja se odnosi na poslovanje preduzeća.

Kada je u pitanju spor sa jednim manjinskim akcionarom, nejasno je na čemu se temelji tvrdnja o navodnoj šteti za akcionare koju bi trebalo da plati Hotelska Grupa, jer o tome nema pomena ni u jednoj od presuda niti je to bio predmet spora.

Predmet spora je način donošenja odluka na Skupštini akcionara i spor je još uvijek u toku i to po reviziji hotelske grupe ''Budvanska rivijera'' po kojoj treba da odluči Vrhovni sud Crne Gore, naravno, Hotelska grupa ''Budvanska rivijera'' će na zakonit način bez obzira na ishod ispoštovati donesenu presudu koja ne može nanijeti štetu ni Društvu ni akcionarima", ističe se u regovanju povodom teksta koji je prenio portal Vijesti, a preuzet je iz dnevnog lista "DAN".

"Između ostalih hotel ''Mogren'' je bio izdat u Zakup budvanskoj kompaniji ''Merkur'' sa trajanjem od 10 godina i sa tom kompanijom je u toku spor radi iseljenja"

Većina kapaciteta u višegodišnji zakup

Kada su u pitanju zakupi hotela koji su u vlasništvu Hotelske grupe “Budvanska Rivijera” oni podsjećaju da je devedesetih godina prošlog vijeka, poslovna politika tadašnjeg preduzeća bila da se većina hotelskih kapaciteta izda u višegodišnji zakup kako bi se ostvarili bolji finansijski rezultati.

"Između ostalih hotel ''Mogren'' je bio izdat u Zakup budvanskoj kompaniji ''Merkur'' sa trajanjem od 10 godina i sa tom kompanijom je u toku spor radi iseljenja iz predmetnog hotela i naknade štete koja proističe nezakonitim i neosnovanim korišćenjem pomenutog hotela.

"Svi ostali hoteli koji su bili u vlasništvu ove kompanije, a izdavani su u skladu sa navedenom poslovnom politikom u međuvremenu su u postupku privatizacije prodati"

U prethodnom periodu sve do 2009. godine pod zakupom je bio i hotel ''Castellastva'' u Petrovcu koji je od 1993. do 2009. godine promjenio više zakupaca.

U martu 2007. godine zakup pomenutog hotela na jednu godinu preuzelo je preduzeće ''Monionvest'' d.o.o. iz Budve i po podacima kojima raspolaže Hotelska grupa''Budvanska rivijera'' g-din Svetozar Marović u trenutku zaključivanja ugovora nije bio vlasnički uključen u kompaniju “Moninvest” niti je bio zastupnik iste.

Hoteli ''Miločer'' i ''Sveti Stefan'' su putem raspisanog javnog međunarodnog tendera dati u zakup na 30 godina kompaniji ''Adriatic properties'' počev od 2007.godine i to u postupku u kojem je učestvovala Vlada Crne Gore .

Svi ostali hoteli koji su bili u vlasništvu ove kompanije, a izdavani su u skladu sa navedenom poslovnom politikom u međuvremenu su u postupku privatizacije prodati", navodi se u saopštenju.

"Potvrđuju izvještaji revizije"

Oni navode da je poslovanje firme je u potpunosti zakonito i transparentno.

"Zakonit rad najbolje potvrđuju izvještaji revizije i kontrole poreske uprave, dok se transparentnost poslovanja Hotelske grupe ''Budvanska rivijera'' nabolje ogleda u analitičkim izvještajima o bilansu stanja i uspjeha koja se dostavlja u zakonski određenim rokovima Skupštini akcionara, Komisiji za hartije od vrijednosti, Centralnom registru Privrednog suda Crne Gore.

U skladu sa navedenim, a imajući u vidu i veoma dobru saradnju sa nadležnim državnim organima, Hotelska grupa “Budvanska Rivijera” je kao i uvijek do sada spremna da na raspolaganje stavi cjelokupnu dokumentaciju o svom poslovanju, kao i da medijima pruži sva neophodna pojašnjenja i informacije na koji način bi se izbjeglo da se u javnosti plasiranju neprovjerene i netačne nformacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: