Inspektori provjeravaju poslovanje "Budvanske rivijere"

Inspektori za privredni kriminala provjeravaju i poslovne aranžmane preduzeća "Moninvest" i "Budvanska rivijera" u vrijeme dok je na čelu obje firme bio Svetozar Marović.
0 komentar(a)
Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.04.2011. 07:38h

Inspektori odjeljenja za suzbijanje kriminala u Upravi policije počeli su sa provjerama poslovanja "Budvanske rivijere" preduzeća u kojem je potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović bio predsjednik upravnog odbora.

"Danu" je u vrhu Uprave policije potvrđeno da su istražitelji 20. aprila uzeli dio dokumentacije ovog preduzeća koja se odnosi na poslovanje od 2004. do 2011. godine.

Policija sumnja da su bivši i sadašnji čelnici preduzeća, navodno, zloupotrijebili službeni položaj i navodno izvršili krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Takođe se sumnja da je raznim zloupotrebama nastala milionska šteta za budžet Budve i Crne Gore.

Inspektori za privredni kriminala provjeravaju i poslovne aranžmane preduzeća "Moninvest" i "Budvanska rivijera" u vrijeme dok je na čelu obje firme bio Marović.

"Dan" navodi da će policija narednih dana uzeti izjavu od Svetozara Marovića i drugih članova uprave preduzeća, a potom spise predmeta dostaviti tužiocu na odlučivanje o eventualnom pokretanju krivičnog postupka.

Policija je, kako prenosi taj list, vršila i detalje provjere milionskih ugovora o davanju u zakup dva elitna hotela na budvanskoj rivijeri zbog sumnje da su oni rentirani za mnogo manje iznose nego što je njihova stvarna vrijednost.

Bonus video: