Inspektori ispitivani o švercu na granici ka Kosovu

“U toku su redovne aktivnosti u saradnji sa drugim državnim institucijama,” rečeno je „Vijestima“ iz beranske policije.
0 komentar(a)
policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.04.2011. 07:23h

Od nekoliko rožajskih inspektora i policijskih službenika uzete su u srijedu i četvrtak izjave zbog sumnje da su umiješani, odnosno da su „žmurili“ pred švercom cigareta, saznaju nezvanično „Vijesti“ iz nekoliko izvora.

Tu informaciju u beranskom Centru bezbjednosti nijesu željeli da potvrde, ali nijesu ni demantovali.

“U toku su redovne aktivnosti u saradnji sa drugim državnim institucijama. Ništa vanredno se ne dešava,” rečeno je „Vijestima“ iz beranske policije.

Više policijskih automobila uključujući i defender interventne jedinice bili su u četvrtak nekoliko sati parkirani ispred rožajske Ispostave policije. Tokom dana u tom gradu su boravili i beranski inspektori.

Nakon više pokušaja da saznaju o čemu se radi „Vijestima“ su dva izvora potvrdila da je nekoliko policijskih službenika navodno saslušano zbog sumnji u umiješanost u šverc cigareta, a o čemu je dokaze Unutrašnjoj kontroli prije nekoliko mjeseci dostavio bivši policajac Ekspoziture kriminalističke policije Rožaje Nusret Đozović.

On je navodno predstavku o prekoračenju službene dužnosti nekoliko kolega prvo podnio ministru policije Ivanu Brajoviću, nakon čega se slučajem bavila Unutrašnja kontrola koja je utvrdila da postoji osnovana sumnja da su policajci nezakonito postupali jer su procesuirali krivičnu prijavu protiv osuđivanog švercera cigareta Rožajca Muja Mujevića samo za krijumčarenje cigareta koje su pronašli u njegovom kombiju, ali ne i za pronađene u njegovom magacinu.

Opširnije u štampanom izdanju...

Bonus video: