Pripadnik "Šakala" Ranko Momić izručen Srbiji

Momiću se stavlja na teret da je na teritoriji Kosova i Metohije, kao pripadnik paravojne formacije "Šakali", preduzimao oružane akcije prema albanskom civilnom stanovništvu
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 16:02h

Službenici podgoričkog Interpola uz asistenciju Posebne jedinice policije, službenicima Direkcije policije Republike Srbije, ekstradirali su Ranka D. Momića (43) iz Doboja, državljanina Bosne i Hercegovine.

Policija je uhapsila Momića 14. januara, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd, izdatom po naredbi Višeg suda u Beogradu radi dovršenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

"Naime, R.M. se stavlja na teret da je, u periodu od 23.03.1999. do 20.06.1999. godine, u Peći i drugim mjestima Kosova i Metohije, kao pripadnik paravojne formacije "Šakali", zajedno sa saučesnicima preduzimao oružane akcije prema albanskom civilnom stanovništvu, vršeći ubistva, razaranje imovine i činio druge akte nasilja u cilju protjerivanja stanovništva iz Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: