Vukadinovići na saslušanju kod sudije

Njihov branilac, advokat Velibor Marković, rekao je “Vijestima” da je istraga proglašena tajnom
311 pregleda 5 komentar(a)
Podgorica pucnjava, Foto: Savo Prelević
Podgorica pucnjava, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2018. 06:53h

Braća Janko i Predrag Vukadinović, osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu Radivoja Jovanovića (42) i Miloša Šakovića (31), na saslušanju su kod sudije za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimira Novovića. On će odlučivati o predlogu tužilaštva da Vukadinovićima odredi pritvor do 30 dana.

Njihov branilac, advokat Velibor Marković, rekao je “Vijestima” da je istraga proglašena tajnom.

On je rekao da se Janko na saslušanju branio ćutanjem, a da je njegov brat negirao krivicu.

Pritvor je juče određen i Kristini Brnović, osumnjičenoj za saučesništvo, a tužilac je saslušao i Dragoljuba Ćetkovića, koji je na saslušanje doveden iz spuškog zatvora.

Specijalno tužilaštvo, kome su predmet proslijedile kolege iz Višeg tužilaštva, pokušava da utvrdi ko je stvorio kriminalnu grupu čiji su članovi navodno postali osumnjičenii po čijem nalogu je Jovanović u centru Podgorice ubio Šakovića, ali i Jovanovića koji je nedužan stradao u mafijaškom obračunu.

Policija je zvanično saopštila da sumnjaju da su uhapšeni, kao i Marko Jovanović za kojim tragaju, članovi škaljarskog kriminalnog klana. Navodno, oni su povezani sa Baraninom Alanom Kožarom, kog policija godinama povezuje sa tim kotorskim kriminalnim klanom. Kožar je, prema policijskoj evidenciji, šef jednog od barskih kriminalnih klanova.

Šef sektora kriminalističke policije Enes Baković, prije dva dana kazao je da ne isključuje mogućnost da je ubistvo Šakovića povezano sa ubistvom Dražena Čađenovića, koji je ubijen dva dana prije posljednjeg mafijaškog obračuna u centru Podgorice.

Čađenović je stradao u eksploziji bombe u garaži na Rimskom trgu u Podgorici. Policija je prvo saopštila da je moguće da je on stradao zbog nestručnog rukovanja eksplozivom, ali su ih dan kasnije demantovala preliminarna vještačenja.

Šaković i Jovanović su ubijeni 31. maja u podne u restoranu Forum.

Tridesetjednogodišnjak je primijetio ubicu, i kafanski sto za kojim je sjedio gurnuo je da zaštiti svoju i suprugu svog kuma i njenu bebu. Prije toga, sa stolice je oborio kuma koji je sjedio naspram njega.

Prvi hici koje je ispalio Šakovićev ubica pogodili su i usmrtili Jovanovića.

Terasa lokala u kom su sjedjeli ubijeni Podgoričani bila je puna ljudi. Šaković je bio u društvu supruge i bračnog para sa bebom, a Jovanović sa jednom djevojkom.

Bonus video: