NEKO MORA DA REAGUJE

Medojević informisao ambasade o prijetnjama otpuštenim policajcima

On je pripremio inicijativu za sazivanje Odbora za bezbjednost povodom slučaja rožajskih policajaca i njihovih navoda o prekograničnom švercu
0 komentar(a)
Medojević Radulović, Foto: Boris Pejović
Medojević Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 13:03h

Član Odbora za bezbjednost Nebojša Medojević je danas ambasade SAD, Britanije i Njemačke u Crnoj Gori informisao o pritiscima i prijetnjama otpuštenim policajcima.

“Izrazio sam zabrinutost za njhovu i bezbjednost njihovih porodica, i upozorio predstavnike međunarodne zajednice da državne institucije ne reaguju, te da u njihovom slučaju postoji politička opstrukcija. Rekao sam im da bi premijer Igor Lukšić i ministar Ivan Brajović, kao i tužilaštvo nešto trebalo da urade jer su oni svjedoci kriminala,” rekao je Medojević „Vijestima“.

On je pripremio inicijativu za sazivanje Odbora za bezbjednost povodom slučaja rožajskih policajaca i njihovih navoda o prekograničnom švercu, ali sumnja da to može da potraje pa u međuvremenu „neko treba konkretno da djeluje i da ih zaštiti“. Medojević je najavio da će o toj situaciji u srijedu obavjestiti i Evropsku komisiju.

“Ja neću prisustvovati njihovim susretima sa evropskim zvaničnicima i predstavnicima ambasada kako neko ne bi rekao da politički zloupotrebljavam njihovu situaciju,” kazao je Medojević.

Na pitanje „Vijesti“ kako ambasade mogu da pomognu policajcima, Medojević je rekao da to može da opredijeli stav međunarodne zajednice prema evro integracijama Crne Gore.

Opširnije u štampanom izdanju