Počupani oluci sa parohijskog doma u Tivtu

"Nikad nijesu uspjeli naći onoga koji je uzeo taj bakarni lim iako se zna ko trguje takvim limom. Tri-četiri porodice, nema ih hiljadu
460 pregleda 0 komentar(a)
oluci, Tivat, Foto: Željko Komnenović
oluci, Tivat, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 16.04.2011. 11:40h

Nepoznati počinioci su sinoć sa parohijskog doma pri crkvi Svetog Save u Tivtu, treći put zaredom u posljednje dvije godine ukrali bakarne oluke.

Lopovi su pod okriljem mraka nekoliko oluka sa prizemlja i balkona otkačili i ponijeli, a na nekoliko oluka je taj posao ostao nedovršen.

"Dvije posljednje krađe počinjene su u 15 dana, a prethodno su poneseni svi oluci sa parohijskog doma. Tada je pričinjena šteta od nekoliko hiljada eura. U posljednjoj krađi počinjena šteta iznosi najmanje 700 eura. Jedna tabla bakarnog lima košta 130 eura“, ističe tivatski paroh, jerej Savo Denda.

On ističe da su svaki put krađu prijavili tivatskoj policiji, ali bez rezultata.

"Nikad nijesu uspjeli naći onoga koji je uzeo taj bakarni lim iako se zna ko trguje takvim limom. Tri-četiri porodice, nema ih hiljadu".

Može se to provjeriti i otkriti. Jedino što smo od policije do sada dobili je savjet da stavimo jače šarafe na oluke“, ističe Denda.

On ističe da u tivatskoj pravoslavnoj opštini ne znaju što da rade kako bi spriječili redovne krađe oluka sa parohijskog doma čija je izgradnja u toku.

"Zato se i obraćamo javnosti. Tražimo da nas policija zaštiti. Mora se otkriti počinilac, ko to radi stalno. Ili da oluke stavimo u neki trezor", rekao je Denda.

Izgradnja tivatskog parohijskog doma započeta je na Savindan 1999. godine, a gradi se isključivo prilozima dobrotvora i vjernika.

Bonus video: