Međunarodne potjernice za Podgoričanima osumnjičenim za šverc droge

Semir Kajošević i Bato Nikočević se sumnjiče da su , zajedno sa 5 Barana, stvarali kriminalnu organizaciju za šverc droge.
1634 pregleda 0 komentar(a)
parangal, Foto: Zoran Đurić
parangal, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.04.2011. 07:26h

Policija je raspisala međunarodnu potjernicu za Podgoričanima Semirom Kajoševićem i Batom Nikočevićem, koji se sumnjiče da su bili uključeni u šverc droge sa još 13 Barana koji su prošle subote uhapšeni u policijskoj akciji “Parangal”, rečeno je “Vijestima” u Upravi policije.

Kajošević i Nikočević se sumnjiče da su zajedno sa Baranima Almedinom Bahovićem, Nenadom Marljukićem, Slobodanom Ražnatovićem, Jankom Jakovljevićem i Aleksandrom Milićem, stvarali kriminalnu organizaciju za šverc droge.

Protiv ostalih uhapšenih Barana Mehmeda Gredića, Seada Zaganjora, Dženite Hamzić, Mensura Mekića, Vasa Boškovića, Nelka Gredića, Bajra Divanovića i Esada Đurovića prijava je podnijeta zbog sumnje da su počinili krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

Ovoj grupi pogorički Viši sud odredio je jednomjesečni pritvor prošlog ponedjeljka.

Akcija “Parangal” izvedena je u subotu u cik zore, kada je konvoj policije sa pripadnicima Posebne jedinice upao u kuće osumnjičenih u Sutomoru i Baru. Policija sumnja da je ova grupa duže vrijeme nabavljala i prodavala drogu, te da su tako stekli veću količinu novca.

Policija je saopštila da je ova kriminalna grupa u toku pripreme i vršenja krivičnih djela, “ispoljila visok stepen organizovanosti, profesionalnosti i drskosti”.

Policija je od osumnjičenih oduzela veću količina heroina, dva pištolja, kilogram eksploziva, više mobilnih telefona i sim kartica i oko 11.000 eura za koje se sumnja da potiču od prodaje droge. Osim toga policija im je oduzela automobile, računare, laptopove i drugu dokumentaciju koja je nađena tokom pretresa njihovih stanova i kuća...

O.L.

Bonus video: