Počinje sedmi anarhistički sajam knjiga u Zagrebu

U subotu, Peter Gelderlos će održati predavanje naslovljeno ”Demokratija kao totalitarizam”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2011. 17:29h

Sedmi Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu počinje 31. marta i trajaće do trećeg aprila.

Ove godine sajam se održava u galeriji “Nova”, a osim već tradicionalnog okupljanja anarhističkih izdavača, grupa i pojedinaca, najavljene su i rasprave o anarhizmu u praksi, demokratiji, seksualnom nasilju, pravima životinja i skvotiranju, te će tokom sajma biti predstavljeno i nekoliko novih knjiga. Na sajmu učestvuju izdavači, grupe i projekti iz regije i svijeta.

Ove godine program sajma obuhvata širok spektar tema, pa će tako tokom razgovora o anarhizmu u praksi, gost sajma Peter Gelderlos govoriti o konkretnim primjerima koji pokazuju da se anarhističke ideje lako mogu pretvoriti u stvarnost.

Anarhistički sajam knjiga već sedam godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret

U subotu, Peter Gelderlos će održati predavanje naslovljeno ”Demokratija kao totalitarizam”. Ove godine na sajmu učestvuju izdavači, grupe i projekti iz zemalja regije, ali i Austrije, Češke, Engleske, Njemačke, Australije, Italije, čime sajam još jednom pokazuje svoj međunarodni karakter.

Anarhistički sajam knjiga već sedam godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresovane.

Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo. Tokom prvih šest godina sajam je okupio velik broj učesnika, a na hiljade ljudi je posjetilo sajam i učestvovalo u programu.

Bonus video: