Škrijelju 5 godina zatvora zbog pokušaja ubistva trudne supruge

Škrijelj se teretio da je 12 septembra prošle godine na katunu familije Tarhaniš u mjestu Korijen, na planini Turjak pokušao da ubije trudnu suprugu
112 pregleda 0 komentar(a)
Muharem Škrijelj, Foto: Arhiva Vijesti
Muharem Škrijelj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.03.2011. 14:31h

Vijeće Jokana Varagića u Višem sudu u Bijelom Polju osudilo je na 5 godina zatvora Rožajca Muharema Škrijelja (37) zbog „teškog ubistva u pokušaju“ supruge Elvire Tarhaniš Škrijelj (30) i produžilo mu pritvor do pravosnažnosti presude ili neke druge odluke suda .

Škrijelj se teretio da je 12 septembra prošle godine na katunu familije Tarhaniš u mjestu Korijen, na planini Turjak pokušao da ubije trudnu suprugu kada je napao nožem i pri tom u predjelu desne podlaktice povrijedio njenu snahu Edisu Tarhaniš.

Pošto je nožem povrijedio suprugu, okrivljeni je pobjegao i nakon jednodnevnog skrivanja uhapšen je u jednoj baraci na Turjaku.

Elvira je bila u devetom mjesecu trudnoće i nakon ranjavanja, zbrinuta je na Odjeljenju intenzivne njege beranske Opšte bolnice jer je zadobila teške povrede u vidu ubodnih rana u predjelu glave, stomaka, leđa i pazušne regije. Tu je hospitalizovana i prijevremeno porođena carskim rezom.

Rodila je žensku bebu tešku 2.550 grama, sa povredom u predjelu desne butine kojoj je ušivena rana, nakon čega je, zbog traume, prebačena u Centar za neonatologiju Dječje bolnice u Podgorici.

U obrazloženju presude navedeno je da nije prihvaćena odbrana okrivljenog da je postupao u nužnoj odbrani jer je bio napadnut od rodbine oštećene. Nakon izrečene presude, prema tvrdnji nekih od prisutnih, okrivljeni je prilikom izlaska iz sudnice supruzi uputio poljubac.

Bonus video: