Najdjelotvorniji prirodni ljekovi

Možete da potrošite gomilu novca na ljekove i da vam ne bude bolje, a četiri potpuno prirodna sredstva, koja sam proučavao u raznim kombinacijama, liječe sve – navodi Dukar u knjizi “Prirodni ljekovi - prirodni život”.
230 pregleda 0 komentar(a)
med, Foto: Www.shutterstock.com
med, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 25.03.2011. 12:38h

Najmoćniji ljekovi svima se nalaze nadohvat ruke - tvrdi Švajcarac dr Luis Dukar: med, koštunjavi plodovi, sirće i bijeli luk.

Možete da potrošite gomilu novca na ljekove i da vam ne bude bolje, a četiri potpuno prirodna sredstva, koja sam proučavao u raznim kombinacijama, liječe sve – navodi Dukar u knjizi “Prirodni ljekovi - prirodni život”.

Predlažemo nekoliko izuzetno jednostavnih recepata, koje možete da pripremite lako, a izuzetno su djelotvorni.

Med i jabukovo sirće

Ovoj kombinaciji pripisuju gotovo čudotvorno dejstvo na fizičko i psihičko stanje ljudi.

Dobija se od gnječenih jabuka koje se ostave da fermentišu u drvenim buradima, jer drvo pojačava prirodnu fermentaciju.

Optimalna doza jabukovog sirćeta koju treba uzeti u toku dana je: rastvor dvije kašike sirćeta u dva dl mlake, prethodno prokuvane vode, uz dodatak dvije kašike meda.

Ta se smjesa uzima dva do tri puta dnevno prije jela.

Taj prirodni eliksir pomaže kod bolesti grla, neuredne probave, slabe cirkulacije i kod razmjene materija u organizmu.

Preporučuje se kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova.

Taj sok dokazano snižava krvni pritisak i odličan je saveznik u očuvanju vitke linije.

Čak se preporučuje i kod jake polenske kijavice, prije doručka i prije spavanja.

Dr Polom Brag iz Kalifornije napisao je brojne preporuke sa savjetima i receptima za korišćenje jabukovog sirćeta i meda.

Med i orasi

Od davnina orah je u mnogim zemljama svijeta poznat kao odlično ljekovito sredstvo.

U kombinaciji s medom, predstavlja izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost ne može uporediti ni sa najmoćnijim farmakološkim preparatima, jer njihova kombinacija obezbjeđuje organizmu sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Prirodni lijek kod anemije

Pripremiti smjesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve dobro izmiješati i uzimati svaka tri do četiri sata. Smjesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.

Kašika meda sa tri-četiri oraha služi i kao sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze. Ista doza je dovoljna za zaštititu od povećane radijacije, tvrdi poznati američki doktor D. Gejl.

Med sa bijelim lukom

Sljedeći recept obnavlja snagu organizma i veoma je dobar protiv astme i otežanog disanja: kilogram livadskog meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica bijelog luka dobro izmiješati i ostaviti da odstoji nedjelju dana u zatvorenoj tegli.

Pije se jednom dnevno po četiri kafene kašike puštajući da sok lagano curi kroz grlo.

Treba ga piti redovno u periodu od dva mjeseca da bi se postigao željeni efekat.

Protiv gripa, veoma je poznat narodni lijek od meda i bijelog luka: očišćeni bijeli luk izgnječiti (napraviti kašu) i pomiješati sa lipovim medom (poželjno) u odnosu 1:1.

Uzimati po jednu kašiku rastvorenu u mlakoj vodi prije spavanja. Možda smo vas na neke recepte samo podsjetili, a možda ste za neke i prvi put čuli. Svejedno je. Važno je da ne oklijevate u njihovoj pripremi.

Bonus video: