Kalačevo samoubistvo šokiralo Rožajce

Na osnovu nepotvrđenih informacijama "Vijesti", Kalačevo beživotno tijelo je u ranim jutarnjim satima primjetio rođak koji je tuda prolazio i koji je obavjestio odmah policiju.
196 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2011. 12:56h

Rukovodilac Ekspoziture policije Ernad Kalač (42) nađen je u četvrtak ujutro mrtav pored groba svoje ćerke u rodnim Gusnjicama, nedaleko od Rožaja. Pretpostavlja se da je izvršio samoubistvo tako što je iz službenog pištolja opalio sebi metak u sljepočnicu.

Iako je planirana, obdukcija neće biti vršena, čime je ispoštovana želja porodice koja ne sumnja u neki drugi razlog smrti. Na licu mjesta su uzeti parafinska rukavica, pištolj i krvava kapa koju je nosio.

Beživotno tijelo načelnika rožajske policije su primjetili đaci između šest i sedam sati ujutru o čemu su obavjestili Ernadovog rođaka, koji je došao na lice mjesta i potom pozvao policiju

Rožajski načelnik se u večernjim satima u srijedu službenim vozilom odvezao do Kalača gdje je u blizini restorana "Venecija" ostavio automobil. Njegovo tijelo nađeno je nekoliko kilometara dalje - na mjesnom groblju u Gusnjicama.

Beživotno tijelo načelnika rožajske policije su primjetili đaci između šest i sedam sati ujutru o čemu su obavjestili Ernadovog rođaka, koji je došao na lice mjesta i potom pozvao policiju.

Sahrana najvjerovatnije sjutra

Uviđaj koji je trajao nekoliko sati su obavili istražni sudija Višeg suda Dragan Vojinović, osnovni državni tužilac Hajran Kalač, doktor Jaho Pepić i Kalačeve kolege. Za to vrijeme u Gusnjicama se okupilo na stotine rođaka i prijatelja koji su sa nevjericom i u tišini posmatrali šta se dešava.

Šef crnogorske policije Veselin Veljović stigao je u Rožaje kako bi izjavio saučešće Kalačevoj porodici.

Kalač je iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece, a najvjerovatnije će sjutra biti sahranjen.

Galerija

Bonus video: