Karadžić novi selektor

Karažić je magistar u oblasti sporta, a u svojoj trenerskoj karijeri je u posljednjih 20 godina osvojio veliki broj nagrada i priznanja.
285 pregleda 0 komentar(a)
Petar Karadžić, Foto: Rvački savez Crne Gore
Petar Karadžić, Foto: Rvački savez Crne Gore
Ažurirano: 23.03.2011. 19:34h

Petar Karadžić novi je selektor rvačke reprezentacije Crne Gore, odlučeno je na sjednici predsjedništva Rvačkog saveza Crne. Karažić je magistar u oblasti sporta, a u svojoj trenerskoj karijeri je u posljednjih 20 godina osvojio veliki broj nagrada i priznanja.

Kao trener u RK “Slatina“ na Prvenstvu svijeta za kadete, rvač kojeg je trenirao osvojio drugo mjesto. Sa istim klubom je kao trener u konkurenciji nada, kadeta i juniora više puta osvajao prvo mjesto na prvenstvu SFRJ u ekipnoj konkurenciji.

Karadžić je na školskim takmičenjima kao profesor u periodu 1993 – 2009. godine 21 put bio prvi na opštinskom i sedam puta na republičkim takmičenjima.

Dobitnik je plakete za najuspješnijeg profesora fizičkog vapsitanja u 2006. koja mu je dodijeljena povodom Dana oslobođenja Podgorice.

“Osnovni cilj u ovom takmičarskom ciklusu je podizanje forme takmičara u svim kategorijama. Prva provjera forme će biti prvenstvo Evrope u Dortmundu, krajem, ali je zbog kratkog vremenskog perioda osnovni cilj da se takmičari što bolje pripreme i ostvare zapaženiji rezultat na Mediteranskom prvenstvu koje se ove godine održava u junu u Budvi”, kazao je Karadžić

Predsjedništvo Rvačkog saveza je ocijenilo da je imenovanje Karadžića za selektora “dobar potez i da će njegovo ogromno takmičarsko i trenersko iskustvo doprinijeti da se crnogorski takmičari što bolje pripreme za predstojeća tamičenja”.

"Cilj je da u predstojećem periodu svi perspektivni i manje perspektivni rvači budu pripremljeni za ostarivanje što boljih rezultata, kao ida se rvanje u Crnoj Gori podigne na viši nivo", navodi se u saopštenju iz RSCG.

Bonus video: