Fatić i Bukilić izabrani za selektore

Upravni odbor Karate saveza Crne Gore imenovao je selektore za sve selekcije, na četvorogodišnji mandat, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.
208 pregleda 0 komentar(a)
Karate savez press, Foto: Karate savez Crne Gore
Karate savez press, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 21.03.2011. 14:51h

Upravni odbor Karate saveza Crne Gore imenovao je selektore za sve selekcije, na četvorogodišnji mandat, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Za selektor muške seniorske i juniorske reprezentacije u borbama je Dragoljub Fatić, seniorke će voditi Slavenko Bajić, kadete Slobodan Vlahović, kadetkinje Radoslav Vukićević, muške i ženske nade Dejan Ivanović, odnosno Vojin Dulović, dok će kondicioni trener svih selekcija biti

Trener muške i ženske kata seniorske i juniorske reprezentacije je Jugoslav Bukilić, dok će ženske nade i starije pionire vodi Slavka Maksimović, a muške Nela Tatar.

U okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Cirihu, od 6. do 8. maja, karate reprezentacija u borbama je odradila pripreme u dva ciklusa, nakon čega je učestvovala na turniru u Sloveniji, gdje je 12. i 13. marta, u konkurenciji 13 država i oko 200 takmičara osvojeno pet znatnih medalja, jedna srebrna te dvije bronzane. Do odlaska na EP, naša reprezentacija će u aprilu nastupiti na međunarodnim turnirima u Sarajevu i Čačku.

“Zdravstveni bilten nam nije naklonjen. Nemanja Brašanac je imao operaciju koljena, Danilo Lučić takođe ima zdravstvenih problema. Simo Lučić se ne može odazivati aktivnostima zbog obaveza na fakultetu. I Stefan Karadžić lakšu povredu, pa bi trebalo brzo da se priključi radu. Ovakva trenutna situacija nas zabrinjava, ali skoro sve kategorije će nastupiti u Cirihu, ekipa takođe, iako smo oslabljeni povredama”, kazao je selektor Fatić.

Selektor kata tima Jugoslav Bukilić je istakao da mu je "najveći problem što najviše očekuje od ženskog kata tima i Mijata Vojvodića”.

“Dvije od tri članice tima su u radnom odnosu, jer im je to neophodno za egzistenciju, a imam poteškoća i u terminima za pripreme i nastupe na takmičenjima. Ukoliko se procijeni da je turnir u Sarajevu kvalitetan i za selekciju u katama, nastupićemo. U suprotvnom ostaćemo u Podgorici i odraditi vikend priprema, pa nakon toga otići u Čačak koji je sigurno kvalitetan turnir i za selekciju u katama”, kazao je Bukilić.

UO KSCG je izabrao stručne komisijena predlog Tehničkog komiteta – selektorsku komisiju, komisija za zvanja, takmičarsku komisiju, a za nacionalne instruktore je imenovao Veselina Mićovića i Dragoljuba Kopitovića.

“Hvala UO na izboru i podršci u radu tehničkog komiteta. Strateški plan je da se oforme stručne komisije, i u narednom mandatu da se nadamo plodovima našeg rada. U radu sa reprezentacijom uključićemo kondicionog trenera, fiziotarapeuta, specijalista sportske ishrane, ljekare sportske medicine. Uz selektore se nadamo uspjesima reprezentacije”, kazao je Veselin Mićović.

O realizovanim državnim i međunarodnim programskim aktivnostima KSCG govorio je predsjednik Vladimir Mrvaljević.

“Postigli smo jedinstvo KSCG. Odrađene su vrlo kvalitetno sve zacrtane aktivnosti. Nadamo se uskoro novom kancelarijskom prostoru i pomoći gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše. Pozivamo sve prijatelje karatea i zainteresovanim spozorima da se, ukoliko imaju interesa, uključe i pomognu savez. KSCG ima 5.000 vježbača i još toliko familija uključenih u karate sport, pa je to, po nama, uz rezultate dovoljan interes da nas pomognu sponzori. U nastavku će UO KSCG nastaviti kvalitetno da radi jer su u UO sve ozbiljni ljudi i daju veliki doprinos u radu KSCG”, istakao je predsjednik KSCG Vladimir Mrvaljević.

Bonus video: