Čelnici Novog sindikata RTCG i Vojčić odbili da se pomire

Vojičić tereti Popović i Pajovića da su ga u kontinuitetu nazivali štetočinom, lažovom, manipulatorom, kukavicom
0 komentar(a)
zgrada RTCG, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada RTCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.03.2011. 13:56h

Čelnici novog sindikata Radio televizije Crne Gore (RTCG) Radomir Pajović i Mirjana Popović, koje je generalni direktor RTCG Branko Vojičić nedavno tužio za uvredu i klevetu odbili su da se pomire. Popović i Pajović odgovorili su protiv tužbom za ista djela.

Iako je sudija Željka Jovović ponudila strankama mirno rješenje spora, Vojičić je tražio da mu se javno izvine "preko svih adresa", dok su optuženi to odbili dodajući da čak i da se on njima ponudi izvinjenje neće prihvatiti.

"Čak i Vojičić da nama ponudi izvinjenje ja ne prihvatam. Imao sam šikanu 3-4 godine, ostao sam bez posla...", kazao je Pajović dodajući da je pretrpio i moralnu i zdravstvenu štetu. Popović je kazala da izvinjenje ne dolazi u obzir.

“Kad budemo raspravljali o činjenicama vidjećete sa kim imamo posla", kazao je Vojičić na šta ga je sudija Jovović opomenula da se u sudu ne može na taj način komunicirati.

Pajović je pomenuo i da postoji konflikt interesa jer Vojičićev punomoćnik advokat Nikola Martinović, ranije zastupao RTCG.

Sudija Jovović odložila je suđenje za 19. april kako bi krivično Vijeće osnovnog suda odlučilo o spajanju tužbi.

Vojičić tereti Popović i Pajovića da su ga u kontinuitetu nazivali štetočinom, lažovom, manipulatorom, kukavicom.

On je u svojoj tužbi naveo i da je okevetan i uvrijeđen jer su ga tuženi preko portala srpskih novina nazvali “džukelom i džukcem”.

Terete Vojčića zbog govora na tribini

Pajović i Popović su tužili Vojičića zato što je na tribini u Beogradu "Javni servis u regionu", u organizaciji Fondacije Fridrih Ebert, u prisustvu medija i direktora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije iznio "uvredljive i neistinite navode".

Kako tvrde, ti navodi mogu i da štete njihovoj časti i ugledu jer su zaposleni 30 godina na RTCG-u.

"Jednom kad sam razgovarao sa premijerom Đukanovićem pitao me je "Kako ti je na televiziji?". Ja sam mu rekao stabilno i debilno. A on kaže šta ti to znači. Kažem: ja sam stabilan. Eto takvo je stanje u Podgorici", sporni su navodi Vojičića, a koje je navodno objavio i časopis "Vreme".

U odgovoru sindikalaca na Vojičićevu tužbu koja je dostavljena sudu uz kontratužbu stoji da prvi čovjek javnog servisa u dugom kontinuitetu "čini nezakonite i nemoralne radnje, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj".

Saslušan jer je navodno dao novac za rješavanje stambenih pitanja

Vojičić je nedavno saslušan u policiji po nalogu tužilaštva u "svojstvu građanina", a po prijavi Novog sindikata jer je, navodno, mimo propisa, dao nekoliko desetina hiljada eura za rješavanje stambenih potreba zaposlenih.

Izvori "Vijesti" navode da u prijavi stoji da je direktorka TVCG Radojka Rutović dobila 30.000, a urednica Marina Vuković 10.000 eura.

Rutović je demantovala navode iz prijave, kazavši "Vijestima" da nije dobila ni cent za rješavanje stambenih potreba.

Vuković je potvrdila "Vijestima" da je prošle godine dobila 10.000 eura, na "zakonit i legalan način".

Bonus video: