Boretina kuća sada vrijedi više od 2,5 miliona eura

Radunovićev nalaz potpuno je različit od nalaza sudskog vještaka Milanke Popović, koja je kuću braćeBoreta procijenila na 1,382.550 eura
219 pregleda 0 komentar(a)
Kuća Boreta, Foto: Vesko Belojević
Kuća Boreta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.03.2011. 21:42h

Vještak građevinske struke Marko Radunović, kazao je da je 2005. godine tržišna vrijednost zemljišta, kuće i poslovnog prostora Nikole J. Borete i njegovog brata, u Bečićima neposredno pored hotela "Splendid", bila vrijedna 2.583,400 miliona eura. On je u srijedu pred specijalnim vijećem sudije Slavke Vukčević u Višem sudu u Podgorici, u nastavku suđenja okrivljenima za ubistvo Slavoljuba Šćekića, službenika MUP-a Crne Gore, objasnio kako je došao do ove tržišne vrijednosti.

Stojanka Radović, zamjenik vrhovnog državnog, prigovorila je nalazu vještaka.

Radunovićev nalaz potpuno je različit od nalaza sudskog vještaka Milanke Popović, dipl.ing.arhitekture, koja je u svom nalazu navela da je kuća, poslovni objekti i zemljište, po tržišnim cijenama iz 2005. godine, imali vrijednost 1,382.550 eura.

Prema navodima optužnice, ova kuće je poslužila okrivljenima da Žarku Raduloviću, suvlasniku hotela "Splendid" ponude da je kupi za 2,5 miliona eura, kako bi prestali bombaški napadi, kojih je u junu i julu 2005. bilo ukupno tri. Inspektor Šćekić je rukovodio istragom za bombaške napade, nakon čega su, kako tvrdi tužilac, Saša Boreta i Ljubo Bigović organizovali ubistvo policijskog inspektora.

Radunovićev nalaz potpuno je različit od nalaza sudskog vještaka Milanke Popović, dipl.ing.arhitekture, koja je u svom nalazu navela da je kuća, poslovni objekti i zemljište, po tržišnim cijenama iz 2005. godine, imali vrijednost 1,382.550 eura

Advokati odbrane zatražili su izuzeće zastupnika optužnice Stojanke Radović, zamjenika vrhovnog državnog tužioca, jer smatraju da stoji iza fabrikovanja i podmetanja iskaza. Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić treba da odluči o predlogu advokata, o izuzeću tužioca Radović. Glavni pretres, sudija Vukčević zakazala je za četvrtak.

Bonus video: