Kurtagić se od sebe brani sa slobode!

Znam da se protiv monopolista teško boriti, ali moj primjer pokazuje da to nije i nemoguće”, rekao je Kurtagić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2011. 18:02h

Istražni sudija Zahit Camić rekao je „Vijestima“ da je nakon saslušanja Safeta Kurtagića, koji je sam protiv sebe podnio krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja, spise proslijedio tužiocu koji će odlučiti o podizanju optužnice ili će odustati od krivičnog gonjenja.

“U rožajskom sudstvu je ovo presedan. Od kada radim u sudu, prvi put je da neko podnese krivičnu prijavu protiv sebe”, rekao je Camić.

On nije razmatrao mogućnost da Kurtagiću odredi pritvor, jer to u zahtjevu za sprovođenje istrage tužilac nije tražio.

Kurtagić, koji je u krivičnoj prijavi naveo da je stvar hitne prirode, jer postoji mogućnost od bjekstva, kazao je da će, ipak, ostati dostupan sudu.

U rožajskom sudu su potvrdili da imaju veliki broj predmeta utuženja za neplaćene račune, koji se nerijetko pretvaraju u parnice u kojima dužnici i dokažu manju potrošnju od one koja je prikazana

“Ja sam krivičnu prijavu protiv sebe i podnio kako bi se konačno dokazala istina. Zato ću sa zadovoljstvom sačekati ishod. U oko 15 krivičnih prijava koje sam podnio protiv Telekoma za falsifikovanje, zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu u privredi i drugo, nijesam uspio da postignem pravdu, jer je tužilac sve odbacivao. On je postupao na osnovu izjava onih protiv kojih sam podnosio krivične prijave, umjesto da je podnio zahtjev istražnom sudiji da provjeri dokaze koje sam ja nudio”, kazao je Kurtagić.

Slijedi saslušanje odgovornih u Telekomu

Kurtagić će svoje tvrdnje dokazivati i u novoj krivičnoj prijavi protiv Telekoma za zloupotrebu službenog položaja.

U tom sporu tužilac je odustao, ali je Kurtagić preuzeo krivično gonjenje, pa je u svojstvu tužioca podnio zahtjev za sprovođenje istrage. U nastavku će biti saslušani odgovorni u Telekomu.

“Ne želim da prejudiciram ishode krivičnih postupaka, ali vjerujem da ću doživjeti pravdu, makar je tražio u Strazburu. Kada ovo kažem, ne sumnjam u profesionalnost rožajskog suda, već u fingirane dokumente koji su do njih i ranije stizali”, rekao je Kurtagić.

Prije nego platite čitajte sve račune

Kurtagić kaže da većina građana Crne Gore upravo ima probleme sa kompanijama koje nam svakog mjeseca dostavljaju račune.

"Mnogi ne obraćaju pažnju, ali ima i onih koji su uvidjeli razne prevare. Znam da se protiv monopolista teško boriti, ali moj primjer pokazuje da to nije i nemoguće”, smatra Kurtagić.

U rožajskom sudu su potvrdili da imaju veliki broj predmeta utuženja za neplaćene račune, koji se nerijetko pretvaraju u parnice u kojima dužnici i dokažu manju potrošnju od one koja je prikazana.

Bonus video: