Janković osuđen na 2 godine zbog udesa u kojem su poginule dvije osobe

Iz publike se nakon izricanja presude od rodbine moglo čuti: "Kakav je ovo sud...Oslobađate krivog čovjeka...Svaka Vam čast sudijo...".
50 pregleda 0 komentar(a)
Udes Donja Gorica, Foto: Arhiva Vijesti
Udes Donja Gorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.03.2011. 13:08h

Vijeće Osnovnog suda kojim je predsjedavao sudija Goran Đuković donijelo je odluku da je za saobraćajnu nesreću u kojoj je prije šest i po godina poginulo dvoje ljudi, a drugo dvoje teško povrijeđeno jedini krivac Dejan B. Janković.

Za nesreću u kojoj su poginuli radnici štamparije "Roto Slog" Marina N. Novaković i Veselin Jovanović, a teške povrede zadobila je i treća radnica štamparije Indira Kožar, te Boban S. Pejović, Janković je prema odluci suda zbog teškog djela bezbjednosti protiv saobraćaja osuđen na dvije godine zatvora.

U kaznu mu je uračunat i period koji je proveo u pritvoru. Vijeće sudije Đukovića odbilo je optužbu protiv njega zbog nepružanja pomoći porijeđenoj osobi.

Ratko J. Ćirović, kojem je optužnicom stavljeno na teret isto krivično djelo, oslobođen je odgovornosti.

Do teške saobraćajne nesreće, 14. oktobra 2004. godine oko 13.10 časova u Donjoj Gorici, došlo je nakon sudara "audija" (PG-875-50) kojim je upravljao Ćirović i "golfa" (521-J-931) kojim je upravljao Jovanović.

Ćirović se automobilom kretao iz pravca Cetinja ka gradu. Kod skretanja prema Osnovnoj školi "Vlado Milić" izgubio je kontrolu, prešao na suprotnu kolovoznu traku i prednjim desnim točkom direktno udario u Jovanovićev "golf', koji je nailazio iz suprotnog smjera.

Od siline udara Ćirovićev automobil je izletio na proširenje pored magistrale, a zatim se prevrnuo na krov. Jovanović i Marina Novaković koja je sjedjela na mjestu suvozača, poginuli su na mjestu, a Indira Kožar, koja je bila na zadnjem sjedištu "golfa", zadobila je povrede glave.

Sudija je povjerenje poklonio izjavi Pejovića, koji je bio Ćirevićev suvozač. Njegovim svjedočenjem, smatra sudija Đuković, obesnažena je odbrana Jankovića.

"Janković Dejan priliko skretanja nije propustio vozilo Ćirovića", kazao je sudija.

Đuković je obrazložio da je isključivo Janković prouzrokovao nastanak saobraćajne nezgode, i da je to uradio uz svjesni nehat, a da Ćirovićeve radnje nijesu bile ni uzrok tragedije.

Sud je Indiru Kožar kao oštećenu uputio na parnični postupak protiv Jankovića.

Iz publike se nakon izricanja presude od rodbine moglo čuti:

"Kakav je ovo sud...Oslobađate krivog čovjeka...Svaka Vam čast sudijo...".

Neki su komentarisali i da se za dva grama droge dobije veća kazna nego za dva ljudska života.

Bonus video: