Krivolovci na oku policije

Bjelopoljski Sportsko-ribolovni klub „Sinjavac“ počeo je akciju protiv svih koji uništavaju rijeke kojima gazduju. Novčane
104 pregleda 0 komentar(a)
Rijeka Lim, Foto: Arhiva Vijesti
Rijeka Lim, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.02.2011. 17:56h

Uz pojačanu ribočuvarsku službu, potpomognuti pripadnicima policije i UO kluba, danonoćno se kontrolišu Lim, Bistrica i Ljuboviđa, a za kratko vrijeme su evidentirani krivolovci i oni koji na nezakonit način izlovljavaju ribu.

”Pravosnažnom presudom Višeg suda, A. M. je novčano kažnjen sa 1.200 eura zbog nedozvoljenog izlovljavanja mrežom. Prije nekoliko dana ribočuvarska služba je, uz asistenciju policije, na Limu, u mjestu Srđevac, zatekla Bjelopoljca P. D. da mrežom izlovljava ribu, i protiv njega je podnijeta krivična prijava”, navodi se u saopštenju SRK “Sinjavac“.

Dodaje se da klub preduzima maksimalne napore da se zaštite rječni resursi i od nedozvoljene eksploatacije šljunka. Apeluje se na koncesionare da se pridržavaju ugovora i udalje mehanizaciju, jer još nikom nijesu date konscesije.

U saopštenju se navodi da su određene i članarine za tekuću godinu, pa su oni do 14 godina oslobođeni plaćanja članarine, za ribolovce od 14 do 65 godina članarina iznosi 30 eura, dok su svi koji imaju više od 65 godina oslobođeni plaćanja.

Iznos dnevne dozvole je deset, a za strance 50 eura.

Bonus video: