Miranoviću opet dvije godine robije

Na suđenju za pokušaj ubistva, sudja Tabaš donio odluku istovjetnu izrečenoj u prvostepenom postupku
2855 pregleda 6 komentar(a)
Petar Miranović, Foto: Savo Prelević
Petar Miranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2018. 15:14h

Sudija podgoričkog Višeg suda Predrag Tabaš ponovo je na dvije godine osudio Podgoričanina Petra Miranovića, okrivljenog za pokušaj ubistva sugrađanina Predraga Lazarevića.

Nakon što je objavio odluku da Miranovića osudi na istu kaznu kao u prvostepenom postupku, Tabaš je naredio da se iz sudnice udalji otac okrivljenog Aleksandar Braco Miranović, koji je aplaudirao.

Miranovićev branilac, advokat Zoran Piperović kazao je “Vijestima” da je očekivao drugačiju odluku.

Dodao je da je Tabaš presudu obrazložio činjenicom da je novim saslušanjem vještaka raspravio dilemu iz odluke Apelacionog suda - da li je kod okrivljenog bio dominantan strah ili razdraženost.

“Rekavši da je utvrđeno da je strah bio dominantan. Naravno, sa tim se odbrana ne slaže, jer prvo i osnovno - na pitanje da li ostaju pri onom što su dali u prvom nalazu, vještaci su kazali da ostaju doslovice kod nalaza i mišljenja. Tu može da bude samo igra riječi, koja je proizišla iz više desetina pitanja unesenih na zapisnik kada su odgovarali ljekari i meni i sudiji Tabašu”, kazao je advokat. Dodao je da je preuranjeno da kaže što će pisati u obrazloženju presude, ali da je siguran da će Apelacioni sud nakon njegove žalbe otvoriti pretres:

“I pozvati iste vještake i donijeti drugačiju odluku od ove koja je drugi put donesena i koja se podudara sa prvom odlukom koja je bila ukinuta”, rekao je Piperović.

Prema navodima optužnice Miranović je 19. septembra 2013. godine, oko 3 sata i 40 minuta, na Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, na trotoaru ispred svoje kuće, nakon kraće prepirke, nožem ubo Lazarevića u predjelu grudnog koša, nanoseći mu teške povrede.

Bonus video: