G tačka postoji, nije samo mit

Francuski ginekolog ponovo pokreće pitanje ženske erogene zone: Zadovoljstvo žena nije samo u glavi.
162 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2011. 11:13h

Tačka G nije samo mit, ona postoji i to je naučno dokazano. Francuski ginekolog Odile Buisson u knjizi ,, Ko se boji tačke G? Zadovoljstvo za žene, briga za muškarce“ , ponovo pokreće pitanje ženske erogene zone. Tokom 2009. i 2010. Buisson je realizovala serije ultrazvuka klitorisa tokom odnosa, zahvaljujući jednom paru volontera. Uz pomoć Pierra Foldesa, hirurga koji je specijalizovan za klitoris, autorka je napravila mapu organa.

,,Namjere mi nijesu bile da razriješim sve misterije, ali postoji neka anatomska logika koja opravdava postojanje tačke G”, rekla je Buisson. Ona dodaje da nema razloga da taj organ ostane neistražen. Ona smatra da žensko zadovoljstvo nije samo u glavi, prenosi Corriere della Sera.

Ultrazvuk klitorisa tokom odnosa, objašnjava Buisson, omogućio je da se vide anatomske promjene klitorisa .To objašnjava izuzetnu osjetljivost ove zone, naročito u tački G.

Autorka studije snažno se suprostavlja rezultatima engleskih istraživača sa King’s Collega u Londonu. Naime, tim sa King’s Collega u Londonu smatra da je tačka "G" samo ženska uobrazilja, koju hrane razni magazini i seksualni terapeuti.

Buisson dalje navodi da zadovoljstvo žena plaši muškarce, naročito Francuze. U prilog tezi koju zastupa Buisson idu nedavni radovi italijanskih istraživača, koji bi mogli lokalizovati tačku G pomoću skenera i ultrazvuka. Grafenbergova tačka, ili tačka G, nazvana je po njemčkom ginekologu Grafenbergu, koji ju je opisao prije 50 godina, smiještajući je na gornjem zidu vagine.

Bonus video: