Alonso: Red Bul trenutno ispred svih

Potrebno je, ipak, da prođu najmanje dvije trke da bismo mogli sa sigurnošću da kažemo ko je najbolji. I u Ferariju se sprema mnogo toga - istakao je Alonso za BBC.
0 komentar(a)
Alonso, Foto: Reuters
Alonso, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2011. 09:51h

Vozač Ferarija Fernando Alonso, kome je u prošloj sezoni u posljednjoj trci imazkla titular šampiona, izjavio je da ekipa Red Bula ulazi u novu sezonu Formule 1 kao najveći favorit za osvajanje titule u konkurenciji konstruktora.

- Svi smo svjesni da je Red Bul trenutno ispred ostalih. Potrebno je, ipak, da prođu najmanje dvije trke da bismo mogli sa sigurnošću da kažemo ko je najbolji. I u Ferariju se sprema mnogo toga - istakao je Alonso za BBC poslije treninga na stazi Katalunja u Barseloni.

Alonso ističe da je zadovoljan kako napreduju pripreme za novu sezonu.

- Dosadašnji testovi prošli su iznenađujuće dobro i bez mnogo problema. Prešli smo veliku kilometražu i sve se odvija kako treba - rekao je Alonso.

Red Bul je prošle sezone osvojio titulu u konkurenciji konstruktora, a njihov vozač Sebastijan Fetel postao je najmlađi šampion u istoriji Formule 1.

Početak nove sezone "najbržeg cirkusa" je planiran za 13. mart u Bahreinu, ali je doveden u pitanje zbog tamošnjih protesta protiv vladajućeg režima, u kojima je nekoliko ljudi poginulo.

Bonus video: