ISTEKLI SVI ROKOVI

Tužilaštvo i dalje ćuti o slučaju policajaca iz Rožaja

Podgoričanka S. B. je prijavila da su je osumnjičeni policajci 10. januara, pozvali na navodnu rođendansku žurku u policijsku stanicu gdje su je brutalno isprebijali.
0 komentar(a)
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.03.2019. 11:06h

Iako je još u utorak istekao zakonski rok, rožajski tužilac se nije izjasnio da li će podići optužnicu ili će odustati od krivičnog gonjenja protiv policajaca D. B. i R. M, osumnjičenim da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i mučenje.

Podgoričanka S. B. je prijavila da su je osumnjičeni policajci 10. januara, između ponoći i dva sata pozvali na navodnu rođendansku žurku u policijsku stanicu gdje su je brutalno isprebijali nakon čega joj je ukazana ljekarska pomoć.

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju ona je odustala od krivičnog gonjenja protiv policajca R. M. za kojeg je ranije tvrdila da ju je otvorenom šakom udario po licu zbog čega joj je iz nosa potekla krv.

Pridružila se krivičnom gonjenju protiv D. B. kojeg je optužila da ju je ludački isprebijao, prijetio joj, prislanjao repetiran pištolj na čelo, psovao srpsku majku, vrijeđao na nacionalnoj osnovi, a navodno i silovao.

Tokom istrage koja je završena krajem januara, prema nezvaničnim podacima, saslušani su oštećena S. B. i preko 10 svjedoka, prikupljeni su i brojni dokazi.

Tužilac Hajran Kalač je u utorak rekao „Vijestima“ da o tom predmetu još nije odlučivao „jer je obiman, a on pored toga ima još puno posla“.

On već dva dana ne odgovara na telefonske pozive zbog čega je javnost uskraćena za odgovor na pitanje čime opravdava to što je prolongirao zakonski rok da se izjasni o rezultatima istrage