Komnenić osuđen da plati 3.000 eura zbog klevete

Petar Komnenić oklevetao bivšeg predsjednika Višeg suda Ivicu Stankovića tekstom u kojem je tvrdio da je sudija bio pod mjerama tajnog nadzora.
452 pregleda 0 komentar(a)
Petar Komnenić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petar Komnenić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.02.2011. 17:02h

Viši sud u Podgorici potvrdio je osuđujuću presudu novinaru nedeljnika “Monitor” Petru Komneniću jer je prema ocjeni suda oklevetao bivšeg predsjednika tog suda Ivicu Stankovića tekstom u kojem je tvrdio da je sudija bio pod mjerama tajnog nadzora.

Prema pravosnažnoj presudi, koju je izreklo vijeće sudija Radomira Ivanovića, Sonje Cvjetičanin i Čedomir Janjević, on će morati da u državni budžet uplati tri hiljade eura koliko iznosi kazna i to u roku od tri mjeseca.

Sud je naredio novinaru da o svom trošku u nedeljniku “Monitor” objavi izreku prvostepene presude koja je potvrđena.

Komnenić je 18. maja 2007. godine objavio tekst pod nazivom Sudije pod prismotrom-mjere tajnog nadzora u nedjeljniku “Monitor”, u kome je osporio zakonitost primjene mjera tajnog nadzora po zahtjevu tužilaštva i u tom kontekstu naveo imena Ivice Stankovića,sadašnjeg sudije Vrhovnog suda i Radovana Mandića.

On je tokom sudskog postupka pred Osnovnim sudom izjavio da je koristio podatke dobijene iz dva anonimna izvora, od advokata Mandića, kao i izjavu direktora policije Veselina Veljovića, te zvaničnu optužnicu vrhovnog državnog tužioca - Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala.

Njegovo odbranu pred sudijom Zoranom Šćepanovićem potvrdio je bivši sudija Radovan Mandić u tom svjedočenju dodao kako je bio upoznat da se pola sudija prisluškuje.

Bonus video: