Četiri medalje karatista za ponos (video)

- U konkurenciji 900 takmičara iz 44 zemlje mala Crne Gora je osvojila četiri medalje, i to u svakoj konkurenciji, što je rezultat na koji moramo biti ponosni - kazao je predsjednik KSCG Vladimir Mrvaljević.
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 14:37h

U konkurenciji kadeta bronzu je u Novom Sadu osvojila Anica Mijatović iz Gorštaka, a medalju istog sjaja juniori Besnik Adović iz Albulene i Jelena Maksimović iz Omladinca, dok je čast mlađih seniora bronzom spasao Ljubiša Mihailović iz Budućnosti.

- Upravni odbor KSCG dogovorio je sa Ministarstvom odbrane otvaranje trenažnog centra, a naši stručnjaci će biti sportski instruktori vojske Crne Gore. Tokom ove sedmice predstoji nam razgovor sa gradonačelnikom Miomirom Mugošom oko kancelarija za rad Saveza, pa ćemo stvoriti uslove da se uskoro medaljama radujemo i u najjačoj, seniorskoj konkurenciji - zaključio je Mrvaljević.

Od prvog samostalnog nastupa prije četiri godine crnogorski karatisti se nikada nijesu vratili bez medalje sa šampionata Evrope u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora. Osvojili su ukupno 13, i još dvije sa svjetskih prvenstava u ovim uzrastima. KSCG ima odličnu bazu jer u 44 kluba trenira 5.000 karatista.

- Osvajači medalja dolaze iz svih regiona Crne Gore što govori u prilog činjenici da se u klubovima odlično radi u mlađim uzrasnim kategorijama. Seniorska konkurencija zahtijeva mnogo više i mi se moramo organiozovati na način da u naredne dvije do tri godine budemo konkurentni i u najjačoj konkurenciji - rekao je selektor Dragoljub Fatić.

Prvi veliki izazov biće Prvenstvo Evrope za seniore u Cirihu.

- Taj šampinat dolazi prebrzo, jer je potreban dugoročan program priprema za uspjeh na tako velikom takmičenju. Ipak, probaću. Moj prioritet ove sezone je Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore u Maleziji krajem godine. Očekujem da za dvije, tri godine rezultat iz Novog Sada potvrdim i na seniorskim prvenstvima - istrajan je Mihailović.

Galerija

Bonus video: