Zvijezda serije "Spooks" smatra "Seks i grad" uvredljivim

Zrele godine donose toliko toga lijepog i to je jedna filmski potpuno neistražena teritorija
0 komentar(a)
Hermiona Noris, Foto: Web
Hermiona Noris, Foto: Web
Ažurirano: 17.02.2011. 14:38h

Engleska glumica Hermiona Noris (43), zvijezda serija “Cold Feet” i “Spooks”, požalila se u intervjuu za Radio Times na nedostatak uloga koje bi odgovarale malo starijim glumicama, nazvavši američki “Seks i grad” “uvredljivim”.

“Preokupacije, frustracije, osjećanja žena u mojim godinama nikada na ekranu nijesu dobro predstavljene. A ta priča o četiri dame u kasnim '30-tim i ranim '40-tim, koje idu okolo i pate za svojom mladošću je tako uvredljiva, bar za mene.

Zrele godine donose toliko toga lijepog i to je jedna filmski potpuno neistražena teritorija”, kazala je Hermiona Noris, koja se ulogom Karen Marsden u seriji “Cold Feet” proslavila 1997.

Hermiona, čiji je sljedeći angažman jedna od glavnih uloga u novoj BBC-jevoj naučnofantastičnoj drami “Outcasts”, dodala je i da se ovaj problem ne odnosi samo na televiziju.

“Ako samo pogledate ženske magazine, vidjećete istu stvar. Oni su napravljeni da vas učine još depresivnijom, kako biste ih kupili. To je tiranija”, požalila se Hermiona Noris.

Bonus video: