MOLIO IH DA ĆUTE

Bivši granični policajci ne odustaju od optužbi protiv šefa

Bivši policajac tvrdi da mu je nekadašnji pretpostavljeni, između ostalog, rekao "Šiptar ne može kod mene da radi"
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2011. 20:42h

Bivši granični policajac Enver Dacić podnio je zahtjev za pokretanje istrage protiv rukovodioca Ispostave granične policije u Beranama Veselina Krgovića koga sumnjiči za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, zloupotrebe službenog položaja, te povrede ravnopravnosti u zapošljavanju.

Dacić je ranije podnio krivičnu prijavu protiv Krgovića za uvrede na nacionalnoj osnovi koju je, kako je potvrdio “Vijestima”, odbacio osnovni državni tužilac iz Berana.

“Krivična prijava je odbačena na osnovu izmišjenih svjedoka koji su navodno čuli šta se pričalo kod Krgovića u kacelariji jer su vrata bila otvorena", rekao je Dacić

Bivši policajac tvrdi da mu je nekadašnji pretpostavljeni, kada je sa kolegama došao u njegovu kancelariju da se raspitaju o razlozima otpuštanja, rekao „vi Albanci uvijek neku pravdu tražite i na kraju krajeva Šiptar ne može kod mene da radi. Vas je država zajebala, iskoristila pa odbacila. Meni su ruke odriješene, ja mogu da radim šta hoću“.

“Krivična prijava je odbačena na osnovu izmišjenih svjedoka koji su navodno čuli šta se pričalo kod Krgovića u kacelariji jer su vrata bila otvorena, što ispada da su bolje čuli oni iza navodno otvorenih vrata nego nas trojica koji smo bili u kancelariji.

Niti su vrata bila otvorena, niti su izmišljeni svjedoci mogli prisluškivati razgovor sve i da su se nalazili u blizini. Tužilaštvo nije saslušalo ostale svjedoke pa i ovo ukazuje da je riječ o svojevrsnom pristisku da odustanem u borbi za svoja prava i ućutim”, rekao je Dacić koji je angažovao tim advokata iz Podgorice i koji će, ističe, pravdu tražiti sve do Strazbura.

On tvrdi da “policija i tužilaštvo nijesu ozbiljno shvatili ni prijetnje zbog kojih je njegovoj porodici ugrožen mir”.

Otpušteni policajac Hamdo Murić tvrdi da se na njih vrši pritisak.

"Sreli smo se u restoranu „Majami“ na Rudešu, kada nas je Krgović zamolio da se prićutimo do prvog februara i ne dajemo nikakve izjave za štampu", kaže Murić

“Savjetnik ministra policije je preko posrednika organizovao sastanak kako bi razgovarali sa Krgovićem. To je bilo 22. januara. Sreli smo se u restoranu „Majami“ na Rudešu, kada nas je Krgović zamolio da se prićutimo do prvog februara i ne dajemo nikakve izjave za štampu dok se ponovo ne imenuje sadašnji direktor policije.

Zauzvrat nam je obećao da ćemo biti vraćeni na posao. Sa ovim je upoznata i Unutrašnja kontrola policije”.

On tvrdi da je Krgović uticao na njega i da se ne odazove na prvi poziv Unutrašnje kontrole policije koja ovih dana razmatra optužbe o otpuštanju na vjerskoj osnovi, a navodno se raspituje i za šverc.

Murić: Ne isključujem mogućnost da su ta saopštenja sačinjena na lažiranim izvještajima koji stižu do portparolke Tamare Ralević

“Ovi tajni sastanci, pozivi i pritisci su još jedan od dokaza kako se nama manipuliše, dok se javnosti priča da smo bez posla ostali jer nijesmo ispunjavali uslove koje je od nas tražila Uprava policije.

Ne isključujem mogućnost da su ta saopštenja sačinjena na lažiranim izvještajima koji stižu do portparolke Tamare Ralević”, rekao je Murić.

Krgović nije želio da komentariše zahtjev za sprovođenje istrage niti Murićeve tvrdnje da su „pregovarali“ u kafani.

”Tvrdim da nemam mrlju u karijeri, a ako sam eventualno nešto zgriješio, odgovaraću pred nadležnim organima.

Što se tiče Dacića i Murića niti sam ih sretao niti planiram, osim na sudu kada ja njih budem tužio zbog svih neistina koje su po novinama iznijeli protiv mene”, rekao je Krgović koji je tužbu protiv Dacića najavio i u decembru.

Preporučujemo za Vas