Automobil aktivistkinje Ervine Dabižinović opet demoliran

U Animi smatraju da se radi o nastavku akcije u skladu sa stavom premijera Lukšića da borkinje za ženska prava treba isključiti, utišati i zaplašiti
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2011. 12:53h

Automobil aktivistkinje “Anime” Ervine Dabižinović ponovo je sinoć demoliran, što je drugi put za nepunih mjesec dana.

Dok je u prvom napadu polomljena šoferšajbna, za šta je policija kazala da je riječ o bijesu adolescenta koji se posvađao sa djevojkom, sinoć je razbijena plastika i odnesena zadnja tablica. Dabižinovićku, koja se vraćala iz trgovine, o demoliranju automobila obavijestio je komšija, nakon čega je ona obavijestila policiju. Policija je obavila uviđaj, ali za sada nijesu pronađeni krivci."Na moje petnaestogodišnje bavljenje mirom, rodnom ravnopravnošću i zalaganjem za suočavanje sa prošlošću, jutros je stigao odgovor u vidu slomljene šoferšajbne na automobilu”, komentar je psihološkinje Dabižinović na najnovija dešavanja. Ona je navela da iz automobila ništa nije odnijeto, a da nijedan drugi automobil na parkingu nije oštećen.

Zbog ponovljenog napada na imovinu istaknute mirovne aktivistkinje reagovala je NVO Anima koja je zatražila da nadležni organi preduzmu sve da se rasvijetli ovaj slučaj, a Dabižinovićka zaštiti.

"Naš je stav da se ovdje radi o nastavku akcije u skladu sa stavom premijera Vlade dr Igora Lukšiča da borkinje za ženska prava treba isključiti, utišati i zaplašiti. Indikativno je da je ovo demoliranje počelo nakon Ervininog teksta o Amfilohiju i premijeru i nakon upoznavanja javnosti od strane ženskih organizacija o odnosu nove Vlade prema ovom dijelu civilnog društva", saopšteno je iz Anime.

Automobil Dabižinovićke nalazio se na parkingu ispred zgrade u kojoj živi u hercegnovskom naselju Savina.

Bonus video: