Od suvlasnika "Splendida" htjeli da iznude 1,1 milion?

Kuća Nikole Borete nalazi se u naselju Bečići, neposredno uz hotel “Splendid”, i to na placu od 1.708 kvadratnih metara
246 pregleda 0 komentar(a)
Kuća Boreta, Foto: Vesko Belojević
Kuća Boreta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.02.2011. 19:21h

U nastavku suđenja okrivljenima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, predsjednik specijalizovanog vijeća sudija Slavka Vukčević, na početku glavnog pretresa u Višem sudu, dostavila tužiocu i advokatima odbrane procjenu vrijednosti kuće i placa Nikole J. Borete, rođaka jednog od optuženih za taj zločin Saše Borete.

Po tržišnim cijenama iz 2005,kako se navodi, kuća, poslovni objekti i zemljište, vrijedili su 1.382.550 eura.

Prema navodima optužnice za ubistvo Šćekića, kuće je poslužila okrivljenima da Žarku Raduloviću, suvlasniku hotela "Splendid" ponude da je kupi za 2,5 miliona eura, kako bi prestali bombaški napadi, kojih je u junu i julu 2005. bilo ukupno tri. Inspektor Šćekić je rukovodio tom istragom, nakon čega su, kako tvrdi tužilac, Saša Boreta i Ljubo Bigović organizovali njegovo ubistvo.

Kuća Nikole Borete nalazi se u naselju Bečići, neposredno uz hotel “Splendid”, i to na placu od 1.708 kvadratnih metara.

Advokat Branislav Durutović je ime svih advokata odbrane zatražio vrijeme da bi se spremili da daju ocjenu nalaza. Sudsko vijeće je prihvatilo zajednički stav odbrane i glavni pretres odložilo za 23. februar, za kada je planirano da odbrana iznese primjedbe.

Bonus video: